Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Υποτροφίες για καταγόμενους από τους νομούς Φλώρινας και Καβάλας

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Τα Υπουργεία Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Οικονομικών ανακοίνωσαν την προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση δύο (2) υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 από τα έσοδα του κληρ/τος "ΠΕΤΡΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ" σε φοιτητές Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα της χώρας καταγόμενους από τους Νομούς Φλώρινας και Καβάλας. Ο διαγωνισμός θα γίνει στην Αθήνα στις 25 Οκτωβρίου 2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00 π.μ. σε κτίριο που θα οριστεί από το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και από Επιτροπή που θα οριστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Β. Δ/τος 5/12-9-1940.

Οι υποψήφιοι που αποφοίτησαν από το Ενιαίο Λύκειο ή Γενικό Λύκειο θα εξεταστούν γραπτά στη Νεοελληνική Γλώσσα (Εκθεση - Εκφραση) και στη Φυσική ή Ιστορία Κατεύθυνσης της Γ' τάξης Λυκείου στην ύλη του σχολ. έτους 2008-2009. Ειδικότερα οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα που από τον τύπο Λυκείου που αποφοίτησαν προβλέπονταν για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η μηνιαία χορηγία θα είναι 250 ΕΥΡΩ και η καταβολή της υποτροφίας θα αρχίσει από την έναρξη του ακαδ. έτους στο οποίο αναφέρεται η υποτροφία (2009-2010) και θα διαρκέσει ώς το τέλος των κανονικών σπουδών των υποτρόφων, εφόσον η ετήσια επίδοσή τους θα είναι καλή, δηλαδή θα επιτυγχάνουν στα 3/4 των μαθημάτων (ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος ή της Σχολής), του κάθε ακαδημαϊκού έτους που φοιτούν, διαφορετικά θα διακόπτεται.

Οσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με τα δικαιολογητικά, στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Δ/νση Διοικητικού - Τμήμα Διαχείρισης και Μισθοδοσίας (Γραφείο Κληροδοτημάτων, αρ. γραφ 2045), μέχρι και την 4η Οκτωβρίου 2010 ημέρα Δευτέρα και να αναφέρουν υποχρεωτικά τη Σχολή και το Τμήμα που φοιτούν, τη Δέσμη στην οποία ανήκουν ή την Κατεύθυνση σπουδών και το μάθημα ή την ξένη γλώσσα που έχουν επιλέξει να εξεταστούν, τη διεύθυνση κατοικίας τους και το τηλέφωνο.

Πληροφορίες και αντίγραφα της Προκήρυξης δίνονται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 12-2.30 μ.μ. στην προαναφερόμενη διεύθυνση και στα τηλέφωνα 210.3442354.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Παράταση αιτήσεων μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις
Μαθητικός διαγωνισμός «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη- Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο»
Εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ για το 2020-2021
Αιτήσεις ατόμων που πασχουν από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ
550 θέσεις μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ
Πώς θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021
7 υποτροφίες για διδακτορικό στο εξωτερικό από κοινού ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και σε ΗΠΑ-Καναδά