Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Mετεγγραφές μαθητών από ημερήσια σε εσπερινά γενικά λύκεια

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων απέστειλε διευκρινίσεις στις Διευθύνσεις Δ.Ε. και Γραφεία Δ.Ε. σχετικά με τις μετεγγραφές μαθητών από ημερήσια σε εσπερινά γενικά λύκεια, το υπουργείο παιδείας τονίζει ότι:

Ύστερα από το με αρ. πρ. Φ.699.10/9700/23-06-2010 έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και την με αρ. 434/Α/2010 Έκθεση Ελέγχου του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., που αφορά στη νομιμότητα των μετεγγραφών μαθητών Ημερησίων Λυκείων στις Γ’ και Δ’ τάξεις Εσπερινών Λυκείων (Δημοσίων και Ιδιωτικών), σας εφιστούμε την προσοχή στα εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Π.Δ 104/79 (ΦΕΚ 23 τ. Α΄), μετεγγραφές μαθητών από Ημερήσια Λύκεια (Δημόσια και Ιδιωτικά) σε Εσπερινά, επιτρέπονται κατόπιν αιτήσεως του κηδεμόνα και εφόσον διαπιστωθεί ότι ο μαθητής εργάζεται αποδεδειγμένα προς βιοπορισμό.

Ως εκ τούτου, oι Διευθυντές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων (Δημοσίων ή Ιδιωτικών) στα οποία ζητείται η μετεγγραφή οφείλουν να ζητούν, εκτός από τα προβλεπόμενα στην παρ. 12 του άρ. 8 του ίδιου Π.Δ., όπως τροποποιήθηκε με την με αρ. ΣΤ5/71/01-12-1986 Υ.Α. (ΦΕΚ 834 τ. Β΄) δικαιολογητικά, αποδεικτικά στοιχεία, προκειμένου να σχηματίσουν την πεποίθηση ότι πράγματι υφίσταται ο προβαλλόμενος κατά τις διατάξεις του άρ. 15 του Π.Δ. 104/79 λόγος μετεγγραφής.

Επικαιροποιημένα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβάλλονται από τους κηδεμόνες των μαθητών κατά την έναρξη κάθε σχολικού έτους φοίτησης.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται ως προς τη διαδικασία μετεγγραφής των μαθητών. Συγκεκριμένα: για τις περιπτώσεις μετεγγραφής από Δημόσιο Ημερήσιο Λύκειο σε Δημόσιο Εσπερινό, πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 15 του Π.Δ. 104/79 σε συνδυασμό με το άρθρο 17 του ιδίου Π.Δ. Στις περιπτώσεις μετεγγραφής από Ιδιωτικό Ημερήσιο Λύκειο σε Δημόσιο Εσπερινό, πρέπει να τηρούνται οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 15 του Π.Δ. 104/79 σε συνδυασμό με το άρθρο 17 του ιδίου Π.Δ. Στις περιπτώσεις μετεγγραφής από Ιδιωτικό Ημερήσιο Λύκειο σε Ιδιωτικό Εσπερινό και από Δημόσιο Ημερήσιο Λύκειο σε Εσπερινό Ιδιωτικό, πρέπει να τηρούνται οι διατάξεις του τελευταίου εδαφίου του άρθρου 15 του Π.Δ. 104/1979, όπως αντικαταστάθηκε από το Π.Δ. 294/1980 (ΦΕΚ 81 τ. Α΄) σε συνδυασμό με το άρθρο 17 του 104/1979

Π.Δ. (δηλαδή εκτός από την θεώρηση του πρωτότυπου Ατομικού Δελτίου των μαθητών είναι ανάγκη να υπάρχει έγκριση του αρμόδιου Προϊσταμένου Γραφείου ή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Παράταση αιτήσεων μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις
Μαθητικός διαγωνισμός «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη- Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο»
Εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ για το 2020-2021
Αιτήσεις ατόμων που πασχουν από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ
550 θέσεις μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ
Πώς θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021
7 υποτροφίες για διδακτορικό στο εξωτερικό από κοινού ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και σε ΗΠΑ-Καναδά