Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες από τα ΠΥΣΠΕ

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Εντός των ημερών πραγματοποιείται ο δεύτερος κύκλος αποσπάσεων των εκ/κών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ στη χθεσινή του συνεδρίαση συζήτησε διεξοδικά το θέμα και, ομόφωνα, επισημαίνει τα εξής:

• Με βάση τον αριθμό των παραιτήσεων, που φέτος είναι υπερδιπλάσιος του αντίστοιχου περσινού, σε πολλούς νομούς της χώρας παρουσιάζονται μεγάλα κενά τα οποία θα καλυφθούν, πιθανόν, με αναπληρωτές, αφού ήδη έχουν ανακοινωθεί οι μόνιμοι διορισμοί.
Θεωρεί πέρα για πέρα άδικο να τοποθετούνται αναπληρωτές σε περιοχές στις οποίες δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων μας που επικαλούνται σοβαρούς λόγους (οικογενειακούς, υγείας, συνυπηρέτησης κλπ.).
Γι’αυτό και προτείνει ο δεύτερος κύκλος των αποσπάσεων να προηγηθεί των προσλήψεων αναπληρωτών και να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, εφόσον, βέβαια, υπάρχουν κενά στις αντίστοιχες περιοχές.
• Σε ό,τι αφορά στις αποσπάσεις των νεοδιόριστων εκ/κών Π.Ε., το Δ.Σ. της ΔΟΕ καλεί το Υπουργείο να αντιμετωπίσει θετικά τις περιπτώσεις νεοδιόριστων συναδέλφων που είναι πολύτεκνοι (4 ή και περισσότερα παιδιά) και επικαλούνται σοβαρούς λόγους υγείας (υπάγονται δηλ. στη διάταξη του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96).
Τέλος, επισημαίνει ότι πάγια θέση του κλάδου μας είναι η μοριοδότηση των αποσπάσεων.

Τέλος επισημαίνει οτι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας με σχετική εγκύκλιό του ορίζει ότι, κατά τη διαδικασία τοποθέτησης των εκπαιδευτικών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, «προηγούνται οι νεοδιορισθέντες και ακολουθούν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί». Η παραπάνω εγκύκλιος, δεν απορρέει από καμιά διάταξη νόμου και δημιουργεί συνθήκες για άδικη αντιμετώπιση των εκ/κών.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, με ομόφωνη απόφασή του καλεί τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων να μην εφαρμόσουν την παραπάνω οδηγία και να προχωρήσουν στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών με βάση τη διαδικασία που ακολουθούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν αδικίες μεταξύ των συναδέλφων.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Παράταση αιτήσεων μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις
Μαθητικός διαγωνισμός «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη- Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο»
Εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ για το 2020-2021
Αιτήσεις ατόμων που πασχουν από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ
550 θέσεις μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ
Πώς θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021
7 υποτροφίες για διδακτορικό στο εξωτερικό από κοινού ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και σε ΗΠΑ-Καναδά