Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Υποτροφία και βραβείο για φοιτητές της φιλοσοφικής σχολής

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει διαγωνισμό, για τη χορήγηση κατά το Πανεπιστημιακό έτος 2008-09, από τα έσοδα της δωρεάς Β. Κωνσταντακόπουλου στη μνήμη του συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη , μίας (1) υποτροφίας σε πτυχιούχο του Τμήματος Φιλολογίας – Κατεύθυνση Νεοελληνικής Φιλολογίας – αυτού, καταγόμενο/η από το Ν. Μεσσηνίας και κατά προτίμηση από την επαρχίας Πυλίας, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα στον κλάδο της Νεοελληνικής Φιλολογίας.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 28/9, 29/9 και 30/9/2010, ώρες από 8.00 πμ - 16.00 μμ στα κτήρια Ιπποκράτους 7 και Νομικής (Σίνα 3), από επιτροπή, η οποία έχει καταρτισθεί σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κ.(. 18/41. Αναλυτικό πρόγραμμα διεξαγωγής του διαγωνισμού θα αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των γραφείων της (/νσης Κληροδοτημάτων (Χρ. Λαδά 6, 6ος όροφος), καθώς και στα κτήρια διεξαγωγής του
διαγωνισμού εντός του μήνα Ιουλίου 2010, καθώς και πίνακες με τα ονόματα των δυναμένων ή μη δυναμένων να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, καθώς και όσων αποκλείονται εξ αρχής, επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι υποψήφιοι θα εξετασθούν γραπτά στις 28/9, 29/9 και 30/9/2010 στα παρακάτω μαθήματα:
1. Αθηναϊκός Ρομαντισμός. Η Πεζογραφία της περιόδου 1830-1880
2. Ο Κωστής Παλαμάς και η ποίηση μετά το 1880
3. Θεωρία της Λογοτεχνίας
Η βαθμολογία θα γίνει με τους αριθμούς 0-20, οι δε διαγωνιζόμενοι πρέπει νασυγκεντρώσουν στα μαθήματα μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 14/20.
Αιτήσεις για αναβαθμολόγηση δε γίνονται δεκτές, γιατί δεν προβλέπεται από το Νόμο.

Η διάρκεια της υποτροφίας ορίζεται σε δύο (2) έτη, το δε μηνιαίο ποσό αυτής σε Ευρώ τετρακόσια εβδομήντα εννέα και δέκα επτά λεπτά (Ευρώ 479,17).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κεντρικό Κτήριο, Παν/μίου 30) μέχρι 9 Ιουλίου 2010 αίτηση με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο θα προκύπτει η Ελληνική Ιθαγένεια, η καταγωγή από το Ν. Μεσσηνίας, και αν υπάρχει, από την επαρχία Πυλίας και η ηλικία των υποψηφίων (μέχρι 36 ετών).(Θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα)
2) Αντίγραφο πτυχίου με βαθμό τουλάχιστον «Λίαν Καλώς».
3) Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου, που να έχει εκδοθεί πρόσφατα, το πολύ τρεις (3) μήνες πριν την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών. (Θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα)
4) Υπεύθυνη (ήλωση του Ν.1599/86 ότι δεν έλαβαν, ούτε λαμβάνουν άλλη υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από το ίδιο ή άλλο Κληροδότημα, Κληρονομία ή (δωρεά και ότι δεν έχασαν από δική τους υπαιτιότητα προηγούμενη υποτροφία.
5) Πιστοποιητικό στρατολογίας από το οποίο να προκύπτει ότι εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή απαλλάχθηκαν νόμιμα από αυτές ή έχουν τύχει αναβολής, που να καλύπτει όλο το χρόνο που απαιτείται για μεταπτυχιακές σπουδές. Οι στρατευμένοι μπορούν να υποβάλουν το απολυτήριο στρατού το αργότερο μέχρι την υπογραφή της σύμβασης της υποτροφίας τους, διαφορετικά θα χάνουν την υποτροφία. (Θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα)
΄Εντυπα αιτήσεων καθώς και περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη (ιεύθυνση Κληροδοτημάτων-Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων(Σταδίου και Χρ.Λαδά 6, τηλ. 210.3689.132-4).

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει, κατά το Πανεπιστημιακό έτος 2009-10, βραβείο από τα έσοδα της Δωρεάς Ray Riten σε μνήμη της συζύγου του Δωρητή Sandhya Ray, στον καλύτερο φοιτητή ή φοιτήτρια του Τμήματος Φιλολογίας ή Ιστορίας Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής αυτού, προτιμωμένου/νης του/της καταγομένου/νης από την Αρκαδία

Το ποσό του βραβείου ανέρχεται σε Ευρώ 293,47

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου (Κεντρικό Κτήριο, Πανεπιστημίου 30) μέχρι 9-7-2010 αίτηση με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο θα προκύπτει η καταγωγή, αν υπάρχει, από την Αρκαδία και Πιστοποιητικό σπουδών με αναλυτική βαθμολογία και Μ.Ο. βαθμολογίας στο προηγούμενο έτος σπουδών 2008-09 τουλάχιστον Λ. Καλώς
Έντυπα αιτήσεων καθώς και περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη Διεύθυνση Κληροδοτημάτων, Τμήμα Υποτροφιών και Βραβείων (Σταδίου και Χρ. Λαδά 6, τηλ. 210.368.9132-4).


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Τροποποίηση στις αντιστοιχίες τμημάτων των ΑΕΙ
Θέσεις ακαδημαϊκών υποτρόφων στο τμήμα πληροφορικής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό
Νέα υπουργική απόφαση για τις αναθέσεις διδασκαλίας μαθημάτων σε γυμνάσιο και ΓΕΛ
Παράταση αιτήσεων για φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ
Έναρξη τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ
Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ