Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Αμοιβές εκπαιδευτικών που απασχολούνται στις πανελλαδικές εξετάσεις

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Με σοβαρές μειώσεις των αμοιβών των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και με αβέβαιο χρονικό ορίζοντα πληρωμής υπεγράφη τελικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υφυπουργών Παιδείας και Οικονομικών στις 4/6/2010 και δημοσιοποιήθηκε σήμερα.


Η απόφαση αυτή από τη μια προβλέπει σοβαρές μειώσεις (από 5% έως και 63%!!) στις ήδη χαμηλές αμοιβές που ήταν «παγωμένες» εδώ και τέσσερα χρόνια, από το 2006. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
• Επιτηρητές, από 17€ σε 14€ (μείωση 29,6%).
• Βαθμολογητές, από 2,1 €/γραπτό σε 2 €/γραπτό (μείωση 5%).
• Μέλη λυκειακών επιτροπών, από 338€ σε 270€ (μείωση 20%).
• Μέλη επιτροπών βαθμολογικών κέντρων, από 709€ σε 500€ (μείωση 29,5%).
• Εκπαιδευτικοί και διοικητικοί που υποβοηθούν το έργο των βαθμολογικών κέντρων, από 19,3€ /μέρα σε 12€ /μέρα (μείωση 38%).
• Στους εξεταστές-βαθμολογητές στις ειδικές κατηγορίες μαθητών, από 33,3€/μέρα σε 26,7€/μέρα (μείωση 20%).
• Στα μέλη επιτροπών συγκέντρωσης δικαιολογητικών υποψηφίων, από 806€ σε 300€ (μείωση 63%).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος είχε δημοσιοποιήσει στις 26 Μαΐου, όταν η ΟΛΜΕ είχε ανακοινώσει αποχή από τις βαθμολογήσεις για την Παρασκευή 28 Μαΐου, μιαν άλλη Υπουργική Απόφαση υπογεγραμμένη από τον ίδιο με σαφώς μικρότερες περικοπές σε ορισμένες αμοιβές και διατήρηση στο ίδιο ύψος τις αμοιβές των επιτηρητών και βαθμολογητών. Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, δείχνοντας καλή πίστη ανέστειλε την αποχή από τα βαθμολογικά κέντρα, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία υπογραφής της ΚΥΑ δεν είχε ολοκληρωθεί.

Δυστυχώς, όμως οφείλουμε να πούμε δημόσια πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ακολούθησε παρελκυστική τακτική απέναντι στην ομοσπονδία και τους εκπαιδευτικούς, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εξετάσεων και των βαθμολογήσεων απρόσκοπτα και χωρίς να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί τις περικοπές που είχαν αποφασιστεί. Ουσιαστικά η Υπουργική Απόφαση που παρουσίασε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος, για την οποία διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ στη συνάντηση της 26ης Μαΐου πως «έχει γίνει συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών και αυτές θα είναι οι αμοιβές», ήταν ανύπαρκτη. Η Υπουργός Παιδείας κα Α. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωνε στις 4/6/10 σε τηλεοπτική συζήτηση τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ δημόσια, ότι οι αμοιβές θα είναι όπως και την περσινή χρονιά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Από την άλλη μεριά στην απόφαση αυτή δεν προβλέπονται να πληρωθούν άμεσα αυτές οι αμοιβές με χρηματικά εντάλματα προπληρωμής (ΧΕΠ), όπως γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι αμοιβές αυτές θα πληρωθούν με την έκδοση τακτικών χρηματικών ενταλμάτων και σε 3 δόσεις όταν είναι άνω των 400€ συνολικά. Απομακρύνεται με αυτό τον τρόπο η άμεση πληρωμή των εκπαιδευτικών και μεταφέρεται στο απώτερο μέλλον.
Συνειδητά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ψεύδεται και εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς.
Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό του Υπουργείου Παιδείας, καλεί τους Βαθμολογητές και όσους άλλους εκπαιδευτικούς εργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο στα Βαθμολογικά Κέντρα να συνεχίσουν να ΑΠΕΧΟΥΝ από τα καθήκοντά τους μέχρι το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει τα παραπάνω αιτήματα.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Τροποποίηση στις αντιστοιχίες τμημάτων των ΑΕΙ
Θέσεις ακαδημαϊκών υποτρόφων στο τμήμα πληροφορικής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό
Νέα υπουργική απόφαση για τις αναθέσεις διδασκαλίας μαθημάτων σε γυμνάσιο και ΓΕΛ
Παράταση αιτήσεων για φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ
Έναρξη τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ
Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ