Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Σε 3 μήνες θα είναι έτοιμο το νέο θεσμικό πλαίσιο για τους διορισμούς και τις μεταθέσεις- αποσπάσεις

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα αφορά τους διορισμούς των εκπαιδευτικών καθώς και τις μεταθέσεις και αποσπάσεις.

Συγκεκριμένα για τους διορισμούς είπε "Αυτή τη στιγμή είναι σε διαβούλευση ένα θεσμικό πλαίσιο, το κατέθεσα ήδη και τώρα συζητάμε, στους 3 μήνες θα είναι έτοιμο, που θα αλλάξει όλο αυτό το σύστημα. Πρέπει λοιπόν να βάλουμε μία τάξη στο πώς διορίζονται και είναι στο ΑΣΕΠ και θα προσμετράται όλη η προϋπηρεσία, όπου και αν την έχουν κάνει. Είναι λοιπόν η εξέταση η αντικειμενική, που δε θα εξαιρείται κανένας."
Για τις μεταθέσεις είπε "Αρκεί να σας πω ότι υπάρχουν 18 νόμοι που συνυπάρχουν, 18 νόμοι που συνυπάρχουν και καθορίζουν το καθεστώς μετάθεσης των εκπαιδευτικών. Υπάρχουν κάποια αντικειμενικά κριτήρια και μετά αρχίζουν οι εξαιρέσεις. Εξαιρέσεις επί των εξαιρέσεων, επί των εξαιρέσεων."
Ως προς τις αποσπάσεις είπε "Οι αποσπάσεις αυτή τη στιγμή είναι γύρω στις 18 χιλιάδες. Γίνονται χωρίς κριτήρια και πολλές φορές είναι εξωφρενικές. Διορίζεται κάποιος σε μία περιοχή στην οποία παίρνει μόρια επειδή είναι δυσπρόσιτη, αποσπάται στην κεντρική υπηρεσία ή αλλού και συνεχίζει να παίρνει τα μόρια της δυσπρόσιτης περιοχής. Αυτά όλα είναι νομοθετημένα."


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Σε εξέλιξη νέα έρευνα του ΕΚΤ για τη σταδιοδρομία διδακτόρων
Πρόγραμμα υγειονομικής και πρακτικής εξέτασης των υποψηφίων για ΤΕΦΑΑ 2020
Εγκύκλιος για την επαναλειτουργία των σχολείων ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας
Εγκύκλιος για την επαναλειτουργία των σχολείων ειδικής αγωγής πρωτοβάθμιας
Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές από τα Ελληνικά Πετρέλαια
Λειτουργία και εξετάσεις καλλιτεχνικών γυμνασίων
Λειτουργία και εξετάσεις μουσικών σχολείων