Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας στην 62η Σύνοδο των Πρυτάνεων

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Στο Λαύριο πραγματοποιήθηκε η 62η Σύνοδο των Πρυτάνεων, στη σύνοδο από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας ετέθησαν τα παρακάτω ζητήματα:
1) Ο νέος ρόλος του Υπουργείου με τις αρμοδιότητες στην έρευνα, την τεχνολογία αλλά και τη Δια Βίου Εκπαίδευση, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τα πανεπιστήμια της χώρας
2) Η περιγραφή του τρόπου διαβούλευσης που γίνεται μέσα από πέντε κύκλους . Το Υπουργείου δεν συνδιαλέγεται μόνο με τους φορείς της Παιδείας ,αλλά και με τους φορείς της αυτοδιοίκησης , της εργασίας, της παραγωγής και τους κοινωνικούς φορείς
3) Επίσης αναφέρθηκε το περίγραμμά του νέου θεσμικού πλαισίου που αφορά την αυτονομία των πανεπιστημίων και την χωροταξική και θεματική αναδιάρθρωση του πανεπιστημίου, των τεχνολογικών ιδρυμάτων, που είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την αλλαγή του χάρτη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκεκριμένων άμεσων ρυθμίσεων που αφορούν τη μη εφαρμογή του υπάρχοντος νόμου και δημιουργούν πολλά σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία των Πανεπιστημίων.
Ενημέρωσε για το θέμα της πολιτικής του Υπουργείου για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή με τα κολλέγια και το κενό νόμου. Χαρακτηριστικά είπε "Έχουμε αντιευρωπαϊκό νόμο και απόφαση του νομικού συμβουλίου του Κράτους για ανάκληση των αδειών"


Ενημέρωσε επίσης για το θέμα της οδηγίας σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα μέσα από όλο το ευρωπαϊκό ιστορικό παρελθόν αλλά και τις βασικές αρχές για να γίνει η ενσωμάτωση της.


Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα του ασύλου. «Είναι σαφές ότι το άσυλο έχει ένα συμβολισμό για τη χώρα μας, ο οποίος βασίζεται στο ρόλο που έπαιξαν τα Πανεπιστήμια και η φοιτητιώσα νεολαία στην εφτάχρονη δικτατορία . Η όποια αλλαγή δεν θα είναι αποτέλεσμα των «επαγγελματιών της βίας» και κακοποιών στοιχείων, που έχουν βάλει στόχο το Πανεπιστήμιο. Υπάρχει συναίνεση, για να λειτουργήσουμε μαζί με τους πανεπιστημιακούς , με την πανεπιστημιακή κοινότητα με τους Πρυτάνεις και με τους φοιτητές.
Υπάρχει επίσης και η μεγάλη συναίνεση και προτροπή της ελληνικής κοινωνίας γιατί το Πανεπιστήμιο ανήκει στον Ελληνικό λαό. Το Πανεπιστήμιο ανήκει στην Νεολαία, ανήκει στην πανεπιστημιακή κοινότητα, ανήκει στη γνώση, ανήκει στην έρευνα σε όλες αυτές τις προϋποθέσεις για το αύριο της χώρας.»


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Σε εξέλιξη νέα έρευνα του ΕΚΤ για τη σταδιοδρομία διδακτόρων
Πρόγραμμα υγειονομικής και πρακτικής εξέτασης των υποψηφίων για ΤΕΦΑΑ 2020
Εγκύκλιος για την επαναλειτουργία των σχολείων ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας
Εγκύκλιος για την επαναλειτουργία των σχολείων ειδικής αγωγής πρωτοβάθμιας
Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές από τα Ελληνικά Πετρέλαια
Λειτουργία και εξετάσεις καλλιτεχνικών γυμνασίων
Λειτουργία και εξετάσεις μουσικών σχολείων