Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Αναμόρφωση των ΤΕΙ

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων παίρνοντας μέρος στη σύνοδο των προέδρων των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας στο Μεσολόγγι ανέφερε:

"Το πρόβλημά μας δεν είναι να δημιουργούμε συνέχεια νέα τμήματα. Στόχος μας είναι αυτή τη στιγμή να σκύψουμε πάνω σε αυτά που υπάρχουν και να διαμορφώσουμε τις άριστες συνθήκες λειτουργίας τους.
Συζητήθηκε, ακόμη, το πολύ σοβαρό θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ένα θέμα που αφορά και την πολιτική στη χώρα μας, αλλά και τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και τη διακίνηση των εργαζομένων.
Συμφωνήσαμε ότι προτεραιότητα για την αντιμετώπιση του θέματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων, είναι η άμεση διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και για τις οποίες είμαστε σε διαπραγμάτευση.
Σχετίζονται ακόμη και με το πολύ σοβαρό θέμα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου της χώρας, ώστε να έχουμε και εμείς, όπως όλες οι χώρες, ένα εθνικό πλαίσιο επαγγελματικών δικαιωμάτων που δεν θα τα δίνουν τα Υπουργεία, αλλά οι φορείς, όπως γίνεται σε όλες τις εξελιγμένες κοινωνίες."

Επίσης ανακοίνωσε ότι το υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας θα πάρει τα χαρακτηριστικά ενός καινοτόμου και διαφορετικού Πανεπιστημίου.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων από 1η Φεβρουαρίου
Με e-mail ο έλεγχος επίδοσης όλων των μαθητών στους κηδεμόνες τους
Εγκύκλιος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών
Υποβολή αιτήσεων υποψηφίων διδασκόντων στην ενισχυτική διδασκαλία 2020-2021
Ξεκινά η εσωτερική και η εξωτερική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων
Αναβολή εξετάσεων του Ιανουαρίου 2021 Α2 για επαγγελματικούς σκοπούς
Υποτροφίες από την μονάδα υποστήριξης φοιτητών ευπαθών ομάδων του ΠΔ Μακεδονίας