Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Στο ΥΠΕΠΘ οι τελικές προτάσεις από τον Εθνικό διάλογο για την Παιδεία

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Διετές υποχρεωτικό νηπιαγωγείο, αλλαγές των σχολικών βιβλίων με χρησιμοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, λιγότερα μαθήματα, αλλαγή του τρόπου εξέτασης, ολοήμερο σχολείο μέχρι και το λύκειο και πιστοποίηση των ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι μερικές από τις προτάσεις που προέκυψαν από τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία.

Τις προτάσεις παρέδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Εκτός των παραπάνω για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια προτείνεται η θέσπιση ειδικού κρατικού φορέα εξετάσεων στον οποίο θα προσφεύγει ο τελειόφοιτος λυκείου περισσότερο από μία φορές και θα εισάγεται στις σχολές με βάση την επίδοσή του στις εξετάσεις αυτές και το βαθμό του εθνικού απολυτηρίου. Για την απόκτηση του εθνικού απολυτηρίου θα συνυπολογίζεται η προφορική και γραπτή εξέταση των μαθητών στις τρεις τελευταίες τάξεις του λυκείου. Επίσης, προτείνονται ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνολογικής εκπαίδευσης, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, ανάπτυξη βιβλιοθηκών.

Η υπουργός Παιδείας μετά την παραλαβή του πορίσματος δήλωσε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό ότι οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς της χώρας και τα πολιτικά κόμματα συνεργάστηκαν, κατέθεσαν προτάσεις, υπερέβησαν τις συγκρούσεις του παρελθόντος και κατέθεσαν το κείμενο αυτό. Το νέο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας θα έχει καινούρια δομή και τόσο οι προσωπικότητες που θα το στελεχώσουν όσο και η διαβούλευση για τη σύσταση, θα είναι αντικείμενο της ανοιχτής διακυβέρνησης. Θα υπάρξει δηλαδή -σύμφωνα με την ανοιχτή διακυβέρνηση- προκήρυξη ενδιαφέροντος για προσωπικότητες του χώρου της εκπαίδευσης από την Ελλάδα και τη διασπορά.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, τόνισε ιδιαίτερα ότι μπορεί να ξεκινήσει από τώρα η μελέτη αρκετών ζητημάτων όπως για παράδειγμα μπορεί να ξεκινήσει η σύνταξη των νέων αναλυτικών προγραμμάτων. Το κυριότερο μήνυμα από τις δεκαέξι πολύωρες συνεδριάσεις του Συμβουλίου τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης, είναι να ανεβάσουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης και αυτό επιτυγχάνεται με την πλήρη ανασύνθεση των αναλυτικών προγραμμάτων, αναδιάρθρωση της ύλης κλπ.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων από 1η Φεβρουαρίου
Με e-mail ο έλεγχος επίδοσης όλων των μαθητών στους κηδεμόνες τους
Εγκύκλιος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών
Υποβολή αιτήσεων υποψηφίων διδασκόντων στην ενισχυτική διδασκαλία 2020-2021
Ξεκινά η εσωτερική και η εξωτερική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων
Αναβολή εξετάσεων του Ιανουαρίου 2021 Α2 για επαγγελματικούς σκοπούς
Υποτροφίες από την μονάδα υποστήριξης φοιτητών ευπαθών ομάδων του ΠΔ Μακεδονίας