Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας σχετικά με την νέα γρίπη

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

H Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε, σχετικά με τη δέσμη μέτρων για την νέα γρίπη που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, ότι ο αριθμός των σχολείων, τμημάτων και τάξεων που παραμένουν σήμερα κλειστά σε όλη την Ελλάδα είναι μικρός και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Τόνισε ότι τα τμήματα έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους, ώστε να εμποδιστεί η εξάπλωση της πανδημίας και να δοθεί η δυνατότητα σε όσο γίνεται περισσότερους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να εμβολιαστούν.

Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα που έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως είναι η αναπλήρωση της χαμένης διδακτέας ύλης αλλά και ειδική μέριμνα για τα σχολεία που παραμένουν κλειστά για παραπάνω από 15 μέρες. Στην περίπτωση της αναστολής λειτουργίας τμημάτων άνω των 15 ημερών, δεν θα γίνεται περικοπή διδακτέας ύλης αλλά τροποποίηση.

Παράλληλα υπάρχει έτοιμο υλικό για την εκπαιδευτική τηλεόραση, για διαφορετικές ηλικίες παιδιών, που θα αρχίσει να παρουσιάζεται από τις επόμενες εβδομάδες.
Τέλος θα παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση οι απουσίες όλων των σχολείων της χώρας μέσω του on line συστήματος του Υπουργείου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, όπου βρίσκονται αναρτημένες οι απαντήσεις -σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας- σε συχνά ερωτήματα που θέτουν οι γονείς.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Εγκύκλιος προϋποθέσεων και διαδικασιών για την στήριξη από Ε.Β.Π. ή σχολικό νοσηλευτή
Εγκύκλιος προϋποθέσεων και διαδικασιών για την παράλληλη στήριξη συνεκπαίδευση 2020-21
Προγραμματισμός εργασιών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Προαγωγή - απόλυση μαθητών Γυμνασίων - Λυκείων ΕΑΕ, Γυμνασίων - Λυκείων ΕΝ.ΕΕ. 2019-2020
Από σήμερα οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2019-2020
Προπαρασκευαστικό πρόγραμμα πιστοποίησης των αποφοίτων του μεταλυκειακού έτους ΕΠΑΛ
Μέχρι 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για τις υποτροφίες HELMEPA 2020-2021