Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Παύση της λειτουργίας 2 κολεγίων λόγω κρουσμάτων του ιού της γρίπης

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ύστερα από πρόταση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ο αποφασίστηκε η παύση της λειτουργίας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος και του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών για μια εβδομάδα, από αύριο 1 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΕΚΕΠΥ, στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος παρουσιάστηκαν 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1), ενώ απουσιάζουν 53 μαθητές με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών παρουσιάστηκαν πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1), ενώ 42 μαθητές απουσιάζουν με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Αποφάσισα το κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολείων μετά από πρόταση του Υπουργείου Υγείας. Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε κανένα κλίμα πανικού. Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες αποφάσεις και για άλλα σχολεία. Αυτό που χρειάζεται είναι το Υπουργείο Υγείας να φροντίσει έγκαιρα για την στελέχωση των κέντρων εμβολιασμού της Νομαρχίας Αθηνών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όταν σε δεύτερη φάση ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.».

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό, το κλείσιμο σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα του ιού της γρίπης γίνεται για προληπτικούς λόγους, στα οποία γίνονται στη συνέχεια και δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Σε σχέση και με την Ευρώπη, πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και γενικότερα στην Ελλάδα παρουσιάζονται τα λιγότερα κρούσματα σε σχέση με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Μεταθέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2019-2020
Εξετάσεις για τη λήψη του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2020
Συμβουλευτική υποστήριξη σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού
Παράταση αιτήσεων συμμετοχής στον εθνικό διαγωνισμό επιστημόνων 2020
Καταχώριση στοιχείων στο σύστημα διαχείρισης της ΔΙΠΟΔΕ
Δωρεάν εξ αποστάσεως επιμόρφωση για 200 κατοίκους νησιωτικών και παραμεθόριων από το ΕΚΠΑ
Μετάταξη εκπαιδευτικών σε βαθμίδες της εκπαίδευσης