Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

C.A.L.M.: Εφαρμογή της εκπαιδευτικής προσέγγισης της μουσικής παιδαγωγικής

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσα από το ερευνητικό έργο C.A.L.M. εφαρμόζεται η εκπαιδευτική προσέγγιση της μουσικής παιδαγωγικής στηριζόμενη σε "κοινότητες μάθησης".

Συγκεκριμένα, κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο, 20-25 τεταρτοετείς ή πεμπτοετείς φοιτήτριες και φοιτητές του μαθήματος "Εισαγωγή στην Μουσική Παιδαγωγική" που διδάσκεται από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Ελένη Λαπιδάκη, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., δημιουργούν ομάδες 2-4 ατόμων. Για ένα ολόκληρο εξάμηνο η κάθε ομάδα "υιοθετεί" μία τάξη ενός δημόσιου νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου ή λυκείου, που δεν έχει δάσκαλο μουσικής, διδάσκοντας τους μαθητές, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με την απόσταση του κάθε σχολείου από το πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές επισκέπτονται, μεταξύ άλλων, δημόσια σχολεία, που βρίσκονται σε οικονομικά φτωχές αστικές και επαρχιακές περιοχές της Ελλάδας, και των οποίων μεγάλος αριθμός μαθητών παρουσιάζει πολιτισμικές και γλωσσικές ιδιαιτερότητες και διαφορές (μουσουλμανόπαιδες, τσιγγανόπαιδες, Πομάκοι, παλιννοστούντες ομογενείς, παιδιά οικονομικών μεταναστών) ή σοβαρά προβλήματα υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες και στιγμιότυπα μουσικής δημιουργικότητας κατά τις διδασκαλίες των φοιτητών στα σχολεία, στην ιστοσελίδα του C.A.L.M. http://web.auth.gr/calm


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
24 νέα «ευρωπαϊκά πανεπιστήμια» ενισχύουν τον Ευρωπαϊκό χώρο εκπαίδευσης
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις επαγγελματικές σχολές ΟΑΕΔ με 32 ειδικότητες
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας σε ΠΥΣΠΕ, ΚΕΣΥ και ΣΜΕΑΕ
Τα στατιστικά στοιχεία για τις βαθμολογικές επιδόσεις στις πανελλαδικές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης»
Ανακοίνωση βαθμών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σήμερα στο results.it.minedu.gov.gr
Αιτήσεις για φοίτηση στο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης για το 2020-2021 της ΑΣΠΑΙΤΕ