Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Διανομή ηλεκτρονικών υπολογιστών σε 126.000 μαθητές της Α Γυμνασίου

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Κοινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχαν σήμερα, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου. Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η πρωτοβουλία για τη διανομή μαθητικών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους μαθητές της Α Γυμνασίου όλης της Ελλάδας.


Κατά την συνάντηση αποφασίστηκε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου, να διανεμηθεί από τα σχολεία στους γονείς/ κηδεμόνες κάθε μαθητή της Α Γυμνασίου ένα κουπόνι αξίας 450 ευρώ, για την αγορά του ηλεκτρονικού υπολογιστή.


Έτσι, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας στις 31 Οκτωβρίου, 126.000 μαθητές της Α Γυμνασίου θα διαθέτουν τον δικό τους προσωπικό μαθητικό ηλεκτρονικό υπολογιστή για χρήση και στο σχολείο και στο σπίτι. Ο υπολογιστής αυτός είναι κατάλληλος για μαθητές και θα περιλαμβάνει προεγκατεστημένα μαθήματα και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ προβλέπει ελεγχόμενη πλοήγηση στο διαδίκτυο. Επιπλέον θα διανεμηθούν 5.000 διαδραστικοί πίνακες, οι οποίοι θα προσφέρουν απεριόριστες εκπαιδευτικές δυνατότητες στους μαθητές.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Αξιολογητές στις εξετάσεις Ελληνομάθειας Β εξαμήνου 2019
Αιτήσεις για εκπόνηση διδακτορικού στο τμήμα εφαρμοσμένης πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ
Ενημέρωση για τις μετεγγραφές φοιτητών
Κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα εφαρμοσμένης πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ
Επίδειξη γραπτών των υποψηφίων Ελλήνων του εξωτερικού
Προκήρυξη για την εισαγωγή 40 σπουδαστών στη σχολή ξεναγών Αθήνας για το 2019-2021
Δημοσίευση ηλεκτρονικών εκδόσεων του Δικτύου ΕΥΡΙΔΙΚΗ