Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

ΥΠΕΠΘ: Διευκρινήσεις για το διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Διεκρινιστική εγκύκλιο για το διορισμό πολυτέκνων 2009-2010 εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής:

1. Στις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 6 του Ν.3255/2004 (ΦΕΚ 138/22-7-2004 τ.Α΄) ορίζεται ότι από την έναρξη του σχολικού έτους 2004-2005 και εφεξής οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί με τέκνα, τα οποία είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν, εγγράφονται μέχρι 30 Ιουλίου κάθε έτους σε ειδικό πίνακα και διορίζονται σε θέσεις εκπαιδευτικών των κλάδων Π.Ε. πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. Για το σκοπό αυτό συνιστώνται οι αναγκαίες θέσεις εκπαιδευτικών. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο αριθμός των διοριζομένων εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται τα ειδικότερα κριτήρια της σειράς διορισμού των υποψηφίων. Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου δεν εφαρμόζονται για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου (22-7-2004) στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ως μόνιμοι υπάλληλοι ή με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και στην ιδιωτική εκπαίδευση με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, και

2. Με την αρ. πρ. 84772/Δ2/29-8-2005 Υ.Α. (ΦΕΚ 1255/τ. Β΄/7-9-2005) τα κριτήρια της σειράς διορισμού των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, που προσλαμβάνονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άθρου 6 του Ν.3255/2004, καθορίζονται ιεραρχικά ως εξής: 1. Αριθμός τέκνων, 2. Ημεροχρονολογία κτήσης πτυχίου και σε περίπτωση ταυτόχρονης κτήσης, ο βαθμός πτυχίου. Για πτυχία που αποκτήθηκαν στην αλλοδαπή, ως χρόνος κτήσης πτυχίου θεωρείται η ημεροχρονολογία κτήσης του αλλοδαπού τίτλου, εάν η αναγνώρισή του από το αρμόδιο όργανο της ημεδαπής (όπως Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., Ι.Τ.Ε., Σ.Α.Ε.Ι) ολοκληρώθηκε χωρίς συμπληρωματική εξέταση, άλλως η ημεροχρονολογία αναγνώρισής του από το αρμόδιο όργανο της ημεδαπής, αν για την αναγνώρισή του απαιτήθηκε συμπληρωματική εξέταση.

Με βάση τα ανωτέρω, μετά το πέρας της υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων, θα συνταχθεί προσωρινός πίνακας και η σειρά διορισμού τους θα καθοριστεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προμνησθείσα Υπουργική Απόφαση. Ο πίνακας αυτός θα αναρτηθεί στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση του ΥΠΕΠΘ: http://www.ypepth.gr. Από τον κατά τα ανωτέρω συνταχθέντα πίνακα θα γίνουν οι διορισμοί στον αριθμό που έχει εγκριθεί από το αρμόδιο όργανο πρόσληψης. Ως εκ τούτου, εφιστάται η προσοχή των υποψηφίων, δεδομένου ότι ο διορισμός τους δεν είναι βέβαιος και θα συναρτηθεί από τη σχετική έγκριση.

Οι υποψήφιοι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ως μόνιμοι υπάλληλοι ή με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και στην ιδιωτική εκπαίδευση με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, και δεν έχουν ενεργοποιήσει τη διαδικασία παραίτησής τους από τη θέση που κατέχουν, μπορούν να υποβάλουν συμπληρωματικά υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86, στην οποία θα δηλώνουν ότι η διαδικασία παραίτησής τους οπωσδήποτε θα έχει ολοκληρωθεί, με λύση της υπαλληλικής σχέσης, έως την έκδοση του ΦΕΚ διορισμού τους ως πολύτεκνων εκπαιδευτικών.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Τροποποίηση στις αντιστοιχίες τμημάτων των ΑΕΙ
Θέσεις ακαδημαϊκών υποτρόφων στο τμήμα πληροφορικής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό
Νέα υπουργική απόφαση για τις αναθέσεις διδασκαλίας μαθημάτων σε γυμνάσιο και ΓΕΛ
Παράταση αιτήσεων για φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ
Έναρξη τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ
Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ