Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Ενημέρωση σχολείων από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για την καταπολέμηση φαινομένων ξενοφοβίας

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα μία σειρά κοινών δράσεων με στόχο την καλλιέργεια κλίματος ανοχής και αλληλεγγύης των νέων απέναντι σε όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αλλά και την καταπολέμηση φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού στην Ελλάδα.

Μέσω των κοινών δράσεων και προγραμμάτων, θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν και να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και ιδιαίτερα τα παιδιά πρόσφυγες.

Εντός του 2009, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και η Ύπατη Αρμοστεία θα εκδώσουν ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο (Newsletter) το οποίο θα διανεμηθεί σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Μέσω του φυλλαδίου θα προβάλλονται ανθρωπιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες διάφορων φορέων, μεταξύ άλλων και του Εθνικού Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αφορούν στην προστασία των παιδιών προσφύγων και την ενθάρρυνση της ενεργητικής συμμετοχής των παιδιών στην προσπάθεια για την προστασία και την προαγωγή των δικαιωμάτων τους.

Τέλος, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας προσέγγισης και ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς πέρα από τα όρια της σχολικής αίθουσας η Ύπατη Αρμοστεία και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς θα εκδώσουν Ημερολόγιο με σημαντικές επετειακές ημερομηνίες του ΟΗΕ σχετικά με τα Δικαιώματα του Παιδιού, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Προσφύγων.

Η έκδοση του Ειδικού αυτού ημερολογίου θα εμπλουτιστεί με επιλεγμένες ζωγραφιές και φωτογραφίες των παιδιών που έχουν διακριθεί κατά καιρούς στο μαθητικό διαγωνισμό για τους πρόσφυγες.

Τα πιθανά έσοδα μπορούν να διατεθούν για την ενίσχυση μιας δράσης που αφορά τους ασυνόδευτους ανήλικους στην Ελλάδα.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Μεταθέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2019-2020
Εξετάσεις για τη λήψη του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2020
Συμβουλευτική υποστήριξη σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού
Παράταση αιτήσεων συμμετοχής στον εθνικό διαγωνισμό επιστημόνων 2020
Καταχώριση στοιχείων στο σύστημα διαχείρισης της ΔΙΠΟΔΕ
Δωρεάν εξ αποστάσεως επιμόρφωση για 200 κατοίκους νησιωτικών και παραμεθόριων από το ΕΚΠΑ
Μετάταξη εκπαιδευτικών σε βαθμίδες της εκπαίδευσης