Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Πανελλήνιοι μαθητικοί καλλιτεχνικοί αγώνες ζωγραφικής, μουσικής, χορού και θεάτρου

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, από σήμερα Τρίτη, 10 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009, διοργανώνει τους καθιερωμένους, ετήσιους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες Ζωγραφικής, Μουσικής, Χορού και Θεάτρου. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό με στόχο την προώθηση της αισθητικής αγωγής των μαθητών, τη σύνδεση της Παιδείας με τις τέχνες και την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο και πολυδύναμο πολιτιστικό πρόγραμμα, περίπου 30.000 μαθητές και μαθήτριες από Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας, διαγωνίζονται στο πλαίσιο της διεξαγωγής των Περιφερειακών Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων, στη Ζωγραφική, στο Θέατρο, στη Μουσική και στον Χορό και αξιολογούνται από τις κριτικές επιτροπές των Αγώνων, με κριτήριο την καλλιτεχνική ευαισθησία και το δημιουργικό ταλέντο.

Οι Περιφερειακοί Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες ολοκληρώνονται με τις Τελετές Απονομής των Βραβείων, σε Πανελλαδικό Επίπεδο, κατά τις οποίες οι διακριθέντες μαθητές παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους και επιβραβεύονται από τις τοπικές κοινωνίες. Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες που θα αποσπάσουν το Α’ βραβείο στους Περιφερειακούς Αγώνες αλλά και οι βραβευθέντες και βραβευθείσες, μαθητές και μαθήτριες, από την Κύπρο και τα ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού, θα φιλοξενηθούν από τις 31 Μαρτίου έως και τις 3 Απριλίου 2009 στην Αθήνα.

Οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Συμβουλευτικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του ΥΠ.Ε.Π.Θ. σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Εξετάσεις πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ στο διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2020
Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ Google στο ψηφιακό μάρκετινγκ για 3.000 ανέργους
Υποβολή μηχανογραφικού για την εισαγωγή αλλοδαπών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έτους 2020
24 νέα «ευρωπαϊκά πανεπιστήμια» ενισχύουν τον Ευρωπαϊκό χώρο εκπαίδευσης
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις επαγγελματικές σχολές ΟΑΕΔ με 32 ειδικότητες
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας σε ΠΥΣΠΕ, ΚΕΣΥ και ΣΜΕΑΕ
Τα στατιστικά στοιχεία για τις βαθμολογικές επιδόσεις στις πανελλαδικές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ