Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Υποτροφίες για σπουδές και έρευνα από το Ίδρυμα Ωνάση

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Περισσότερες από 145 υποτροφίες θα προσφέρει το Ιδρυμα Ωνάση για το ακαδημαικό έτος 2009-2010 για μεταπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό και το εξωτερικό καθώς και σε παιδιά ναυτικών και υπαλλήλους του Ομίλου Ωνάση.

Από το 1978 το Ίδρυμα χορηγεί υποτροφίες σε Έλληνες πτυχιούχους Ανώτα­των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό. Από το 1998 χορηγεί υποτροφίες σε Έλληνες πτυχιούχους για διδακτορικές σπουδές, ενώ από το 2001 χορηγεί υποτροφίες και για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα.

Υποτροφίες χορηγούνται επίσης σε καλλιτέχνες, οι οποίοι υπηρετούν όλες τις μορφές της τέχνης, είτε για να πραγματοποιήσουν μετεκ­παίδευση σε σχολές, ακαδημίες και εργαστήρια του εξωτερικού, είτε για ανάλογες πανεπιστημιακές μεταπτυχιακές σπουδές.

Σε ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών που πρόσφεραν ή προσφέρουν οι εργαζόμενοι στον Όμιλο Ωνάση, το Ίδρυμα χορηγεί υποτροφίες στα παιδιά των ναυτικών και των υπαλλήλων τόσο για προπτυχιακές όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές.

Συγκεκριμένα για το ακαδημαικό έτος 2009-2010 προσφέρονται οι παρακάτω υποτροφίες:

Μεταπτυχιακές υποτροφίες εσωτερικού

Το Ίδρυμα προκηρύσσει το 11ο πρόγραμμα υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2009/2010 για Μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά ΑΕΙ, που οδηγούν στην απόκτηση:

1. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

2. ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ

Θα χορηγηθούν συνολικά 50 τουλάχιστον υποτροφίες, με ημερομηνία έναρξης την 1η Οκτωβρίου 2009. Γίνονται δεκτές αιτήσεις για όλους τους επιστημονικούς κλάδους.

Μεταπτυχιακές υποτροφίες εξωτερικού

Το Ίδρυμα προκηρύσσει το 32ο πρόγραμμα υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2009/2010. Θα χορηγηθούν συνολικά 80 τουλάχιστον υποτροφίες, με ημερομηνία έναρξης την 1η Σεπτεμβρίου 2009, στα ακόλουθα επίπεδα σπουδών:

1. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ σε όλους τους επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς κλάδους και ειδικότητες

2. ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ή ΕΡΕΥΝΑ στους εξής κλάδους:

  • ΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ
  • ΒΙΟΛΟΓΙΑ
  • ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

3. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

Προτεραιότητα θα δοθεί σε υποψήφιους οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν σπουδές σε Ευρωπαϊκές χώρες. Οι υποψήφιοι για σπουδές σε Πανεπιστήμια εκτός Ευρώπης θα πρέπει να δικαιολογούν τα κριτήρια της επιλογής τους και σε περίπτωση Πανεπιστημίων με υπερβολικά υψηλό κόστος διδάκτρων, να αναφέρουν τον τρόπο κάλυψης του κόστους σπουδών πέραν της υποτροφίας. Θα προτιμηθούν υποψήφιοι των οποίων τα οικονομικά μέσα δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση του κόστους σπουδών τους.

Πρόγραμμα Υποτροφιών για τα Παιδιά Ναυτικών και Υπαλλήλων του Ομίλου Ωνάση

Το Ίδρυμα θα χορηγήσει μέχρι 15 υποτροφίες σε παιδιά Ναυτικών και Υπαλλήλων του Ομίλου Ωνάση, ως αναγνώριση της μακράς ευδόκιμης υπηρεσίας των γονέων τους (τουλάχιστον 15 χρόνια πραγματικής θαλάσσιας υπηρεσίας ή 20 χρόνια συνεχούς υπαλληλικής υπηρεσίας):

α) για Ανώτερες/Ανώτατες σπουδές,
β) για Μεταπτυχιακές σπουδές.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όλες τις υποτροφίες ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2009.

Για την υποβολή των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν:

  • Να εκτυπώσουν τα κατά περίπτωση έντυπα σε μορφή PDF και αφού τα συμπληρώσουν να τα στείλουν μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή
  • Να καταθέσουν την αίτησή τους και την δήλωση κατεύθυνσης σπουδών ηλεκτρονικά και στη συνέχεια να στείλουν τα υπόλοιπα δικαιολογητικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο fph@onassis.gr ή στο http://www.onassis.gr ή τηλεφωνικά στα 210 3713052, 3713053, 3713054 (Υποτροφίες Εξωτερικού) ή στα 210 3713050, 3713057, 3713075 (Υποτροφίες Εσωτερικού και Ειδικού Προγράμματος Ομίλου Ωνάση).


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων για το 2019-2020
Παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη σύσταση της εθνικής αρχής ανώτατης εκπαίδευσης
Υποτροφίες σε πολίτες της Κύπρου από την ΟΠΑΠ Κύπρου
Πρόσβαση σε εκατομμύρια ηλεκτρονικά τεκμήρια από την εθνική βιβλιοθήκη
Θέση ακαδημαϊκού υποτρόφου στο τμήμα περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου
Υποβολή αιτήσεων υποψηφίων διδασκόντων στην ενισχυτική διδασκαλία 2019-20
Αποτελέσματα ενστάσεων - αιτήσεων θεραπείας μετεγγραφών ακαδημαϊκού έτους 2019-2020