Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για την Ειδική Αγωγή - κατ' οίκον διδασκαλία

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην ανακοίνωση μιας ακόμη νέας πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της έναρξης της νέας περιόδου του Επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2007-2013».

Ειδικότερα ανακοινώθηκε η πρόσκληση για την πράξη «Προγράμματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης - Kατ' οίκον διδασκαλία» της κατηγορίας πράξεων «Αναμόρφωση προγραμμάτων ΑμεΑ και αναμόρφωση εκπαιδευτικού υλικού», συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ για τις εκπαιδευτικές περιόδους 2008-2009, 2009-2010 και 2010-2011.

Οι προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν θα αφορούν:

Α) ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Η κατ΄ οίκον διδασκαλία παρέχεται σε μαθητές οι οποίοι για σοβαρούς λόγους υγείας δεν μπορούν να φοιτήσουν στο σχολείο για κάποιες εβδομάδες, μήνες ή και ακόμη ολόκληρο το σχολικό έτος. Τέτοιες περιπτώσεις παιδιών ως επί το πλείστον συναντάμε σε μαθητές με νεοπλασματικές ασθένειες, βαριές μετεγχειρητικές καταστάσεις, σοβαρά κινητικά προβλήματα και σπανιότερα σε μαθητές με ψυχιατρικά νοσήματα ή σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα καθώς και νοητική καθυστέρηση.

Για την έγκριση της κατ' οίκον διδασκαλίας ο γονέας κάνει αίτηση στο σχολείο που φοιτά ο μαθητής προς το διευθυντή του σχολείου μαζί με γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο όπου συνήθως προτείνει την παραπάνω μορφή διδασκαλίας ή αν χρειαστεί γνωμάτευση από το οικείο ΚΕΔΔΥ. Ο διευθυντής του σχολείου αποστέλλει τα έγγραφα στον οικείο διευθυντή εκπαίδευσης ο οποίος εισηγείται θετικά ή αρνητικά για την υλοποίηση της κατ΄ οίκον διδασκαλίας.

Σκοπός της παραπάνω δράσης είναι η παιδαγωγική κατάρτιση των μαθητών, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων τους, η κοινωνικοποίησή τους, η αυτόνομη διαβίωσή τους και γενικότερα η κοινωνική και επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Β) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών όσον αφορά αποκλειστικά στις μεθόδους κατ΄ οίκον διδασκαλίας με χρήση των σχολικών βιβλίων καθώς και εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού. Η επιμόρφωση θα αφορά σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικοτήτων ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ61, ΠΕ71 και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 και θα οδηγεί σε βεβαίωση παρακολούθησης.

Γ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Παραγωγή ή/ και προμήθεια εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού για χρήση αποκλειστικά στα προγράμματα κατ΄ οίκον διδασκαλίας καθώς και πιλοτική χρήση τηλε-εκπαίδευσης. Ενδεικτικά αναφέρονται αριθμητήρια, puzzles, εικόνες ή εκπαιδευτικά προγράμματα εκμάθησης γραφής, ορθογραφίας και αναγνωστικής ετοιμότητας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή καθώς και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα Γλώσσας και Μαθηματικών μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης καθώς και περαιτέρω πληροφορίες για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», το σύστημα διαχείρισης του Ε.Π., το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων που εντάσσονται στο εν λόγω Ε.Π., τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων (όπως οδηγίες για τη συμπλήρωση ΤΔΠ/Υ, πίνακας επιλεξιμότητας δαπανών, δεικτών φυσικού αντικειμένου, εξειδίκευση κριτηρίων αξιολόγησης προτάσεων, και άλλα έγγραφα αναγκαία για την εξέταση της πρότασης) βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.epeaek.gr


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων για το 2019-2020
Παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη σύσταση της εθνικής αρχής ανώτατης εκπαίδευσης
Υποτροφίες σε πολίτες της Κύπρου από την ΟΠΑΠ Κύπρου
Πρόσβαση σε εκατομμύρια ηλεκτρονικά τεκμήρια από την εθνική βιβλιοθήκη
Θέση ακαδημαϊκού υποτρόφου στο τμήμα περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου
Υποβολή αιτήσεων υποψηφίων διδασκόντων στην ενισχυτική διδασκαλία 2019-20
Αποτελέσματα ενστάσεων - αιτήσεων θεραπείας μετεγγραφών ακαδημαϊκού έτους 2019-2020