Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Κερδοσκοπικά συμφέροντα στο χώρο της Ειδικής Αγωγής με σεμινάρια 400 ωρών καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, τος πρυτάνεις ΑΕΙ και τα πρυτανικά συμβούλια, τις Γ.Σ. Παιδαγωγικών Τμημάτων και ΤΑΕΠΗ και τη διεύθυνση Ειδικής Αγωγής απέστειλε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, καταγγέλοντας τον αγώνα δρόμου διαφόρων κέντρων και φορέων να καταρτίσουν προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης 400 ωρών στην Ειδική Αγωγή.

Σύμφωνα με τη Δ.Ο.Ε. δε μιλάμε πια για εμπορευματοποίηση της γνώσης, αλλά για μια καθαρή ιδιωτικοποίηση, μέσα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Τα προγράμματα αυτά δεν έχουν ούτε κανονισμούς που να τα κατοχυρώνουν στο δημόσιο χαρακτήρα τους, ούτε Π.Δ. που να διασφαλίζουν τη δημόσια λειτουργία τους. Για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού Κράτους δίνεται η δυνατότητα, μέσω αυτών των προγραμμάτων, να χορηγούνται ακαδημαϊκοί τίτλοι και επαγγελματικές πιστοποιήσεις σε φορείς που βρίσκονται εκτός Δημόσιου Πανεπιστημίου, με υψηλότατο κόστος (που ξεκινάει από 1700 € έως και 3.300 € το άτομο) για τους συμμετέχοντες ανέργους εκπαιδευτικούς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

"Κύριοι Υπουργοί
Κύριε Γ.Γραμματέα,

Μετά την ψήφιση του νόμου για την Ειδική Αγωγή, γίνεται αγώνας δρόμου μιας σειράς κέντρων και φορέων για να καταρτίσουν προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης 400 ωρών στην Ειδική Αγωγή.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού Κράτους δίνεται η δυνατότητα, μέσω αυτών των προγραμμάτων, να χορηγούνται ακαδημαϊκοί τίτλοι και επαγγελματικές πιστοποιήσεις σε φορείς που βρίσκονται εκτός Δημόσιου Πανεπιστημίου, με υψηλότατο κόστος (που ξεκινάει από 1700 € έως και 3.300 € το άτομο) για τους συμμετέχοντες ανέργους εκπαιδευτικούς. Είναι φανερό ότι δε μιλάμε πια για εμπορευματοποίηση της γνώσης, αλλά για μια καθαρή ιδιωτικοποίηση, μέσα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Τα προγράμματα αυτά δεν έχουν ούτε κανονισμούς που να τα κατοχυρώνουν στο δημόσιο χαρακτήρα τους, ούτε Π.Δ. που να διασφαλίζουν τη δημόσια λειτουργία τους. Έχουν ευμετάβλητο αριθμό των φοιτούντων, και δεν προβλέπουν, ούτε καν, πρακτική άσκηση στα ανεπίσημα, έτσι και αλλιώς, προγράμματά τους.

Τα ερωτήματα είναι μεγάλα, αφού οι φορείς που υποτίθεται ότι έχουν κρατική αναγνώριση, μπορεί στην πορεία να είναι οποιοδήποτε πρόσωπο κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και βέβαια τίθεται το ερώτημα κατά πόσον τέτοιοι φορείς, όχι μόνο αν έχουν το δικαίωμα, αλλά και τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διοργάνωση κύκλων σπουδών, οι οποίοι θα έχουν τη δημόσια νομιμοποίηση και την απαραίτητη ακαδημαϊκή ποιότητα που, μόνο, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο μπορεί να εγγυηθεί.

Κύριοι Υπουργοί

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Με βάση τα παραπάνω σας δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη διοργάνωση των σεμιναρίων των 400 ωρών. Σας δηλώνουμε, επίσης, ότι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα μέσα στο σχολείο, και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των ΑμΕα και των οικογενειών τους, δε θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί ο χώρος της Ειδικής Αγωγής σε επιχείρηση κερδοσκοπικών συμφερόντων και πρόχειρης, χαμηλής και προσωπικής εκμετάλλευσης.

Ύστερα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά:

Να ανασταλεί η λειτουργία όλων των 400ωρων Προγραμμάτων Εξειδίκευσης.
Να ανοίξει ο δρόμος για τη μετεκπαίδευση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων στα Διδασκαλεία της χώρας, με αυξημένο αριθμό εκπαιδευόμενων για να καλυφτούν οι ανάγκες στην ειδική αγωγή.
Να δώσουν τα ΑΕΙ στη δημοσιότητα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα σεμινάρια αυτά και το σκεπτικό που οδήγησε στη δημιουργία τους."


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Μεταπτυχιακή υποτροφία Βιολόγου στο ΙΝΕΒ του ΕΚΕΤΑ
Ορισμός Διευθυντών και Υποδιευθυντών στα Αρσάκεια Σχολεία 2019-2020
Αποτελέσματα μετεγγραφών ακαδημαϊκού έτους 2019-2020
Αποτελέσματα εισαγωγής αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020
Εφημερίες εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2019 -2020
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2019 -2020