Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Εξετάσεις κατόχων πτυχίου Β' κύκλου ΤΕΕ και εξετάσεις τελειοφοίτων (Α' ομάδας) ΕΠΑΛ

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Για τους κατόχους απολυτηρίου (Α' ΟΜΑΔΑΣ) ΕΠΑΛ που θα είναι υποψήφιοι για εισαγωγή από το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 στα ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας και στις Σχολές των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού, οι συντελεστές βαρύτητας για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και ειδικότητας καθώς και για τα ειδικά μαθήματα καθορίζονται αντιστοίχως ως εξής:

  • Νεοελληνική Γλώσσα: 1,5
  • Μαθηματικά: 1,5
  • α' Μάθημα Ειδικότητας: 3,5
  • β' Μάθημα Ειδικότητας: 3,5
  • Ειδικό μάθημα: 2

Δείτε τα μαθήματα ειδικότητας και οι ομάδες σχολών που δηλώνουν οι ανωτέρω υποψήφιοι

Επίσης, με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή, οι εισαγωγικές εξετάσεις των κατόχων πτυχίου Β' κύκλου ημερησίων ΤΕΕ, πρώην ημερησίων ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων για εισαγωγή σε χωριστό ποσοστό θέσεων στα Τ.Ε.Ι, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, Α.Σ.Τ.Ε, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, θα διενεργηθούν και τα έτη 2009 και 2010, στα ίδια μαθήματα. Οι εξετάσεις αυτές θα διενεργηθούν και για τους κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου Εσπερινών ΤΕΕ, πρώην εσπερινών ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων για την εισαγωγή τους στα Τ.Ε.Ι, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, Α.Σ.Τ.Ε και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Η εξεταστέα ύλη των ημερησίων ΤΕΕ θα είναι η ύλη του 2008, και των εσπερινών ΤΕΕ η ύλη που έχει ορισθεί για το σχολικό έτος 2008-2009. Οι ανωτέρω υποψήφιοι για εισαγωγή στις αναφερόμενες σχολές μετά τη λήξη της διετούς μεταβατικής περιόδου θα συμμετέχουν στις εξετάσεις που θα διενεργούνται για τους αποφοίτους (Α΄ ΟΜΑΔΑΣ) των ΕΠΑ.Λ για εισαγωγή στις σχολές αυτές.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα ΔΙΕΚ του υπουργείου παιδείας
Ανανεώνονται τα σχολικά βιβλία και τα προγράμματα σπουδών
Νέα, ψηφιακή εποχή για τα διαδραστικά σχολικά βιβλία
Επιλογή εποπτών και εκπονητών για την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών
Ανοικτό κάλεσμα του δήμου Αθηναίων σε εκπαιδευτικούς για επιμορφωτικές δράσεις
Νέοι όροι για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση