Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Ημερίδες με θέμα «Θησαυροί στο δικό μας πεντάγραμμο» για τους μαθητές και τους καθηγητές των Μουσικών Σχολείων

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με σκοπό την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου των Μουσικών Σχολείων και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξοπλισμού των σχολείων αυτών με μουσικά όργανα, διοργανώνει μια σειρά ημερίδων, με θέμα: «Θησαυροί στο δικό μας πεντάγραμμο», για τους μαθητές και τους καθηγητές των Μουσικών Σχολείων.

Οι πρώτες ημερίδες θα πραγματοποιηθούν :

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008 στις 10.30 π.μ. και 12.30 μ.μ., στην Αίθουσα Συναυλιών του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, για τους μαθητές και τους καθηγητές των Μουσικών Σχολείων Ιλίου, Αλίμου και Πειραιά.

Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008 στις 11.00 π.μ., στην Αίθουσα Συναυλιών του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, για τους μαθητές και του καθηγητές του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης.

Τις παρουσιάσεις αυτές θα αναλάβει ο συνθέτης και πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του ΥΠΕΠΘ, κ. Μίμης Πλέσσας, ο οποίος θα κάνει μια μουσική διαδρομή σε όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής που επικράτησαν κατά τον 20ο αιώνα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με τους θησαυρούς της ελληνικής μουσικής δημιουργίας και να κατανοήσουν τη σπουδαιότητά τους. Ταυτόχρονα σε μια ανοιχτή συζήτηση, καθηγητές και μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να διατυπώσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους.

Το ΥΠΕΠΘ, ενισχύοντας τον θεσμό του Μουσικού Σχολείου, προχώρησε σε διαγωνισμό για την προμήθεια μουσικών οργάνων συνολικού ύψους 3.428.000 ευρώ για 35 Μουσικά Σχολεία της χώρας μας, που περιλαμβάνουν 1.287 όργανα ορχήστρας, 1.460 παραδοσιακά όργανα, 241 όρθια πιάνα, 70 πιάνα με ουρά. Τα συγκεκριμένα όργανα έχουν ήδη παραδοθεί στα Σχολεία.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα ΔΙΕΚ του υπουργείου παιδείας
Ανανεώνονται τα σχολικά βιβλία και τα προγράμματα σπουδών
Νέα, ψηφιακή εποχή για τα διαδραστικά σχολικά βιβλία
Επιλογή εποπτών και εκπονητών για την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών
Ανοικτό κάλεσμα του δήμου Αθηναίων σε εκπαιδευτικούς για επιμορφωτικές δράσεις
Νέοι όροι για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση