Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Παρέμβαση της Διοίκησης στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων καταγγέλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ωμή παρέμβαση της Διοίκησης της Εκπαίδευσης στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ - ΚΥΣΠΕ), καταγγέλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Η ΔΟΕ, αφού έλαβε υπόψη του τις καταγγελίες των Συλλόγων Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας - Μοσχάτου, Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου και Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού, καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση του περιφερειακού Δ/ντή Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής, στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών Π.Ε. στο Δ' ΠΥΣΠΕ Αθήνας. Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι οι εφορευτικές επιτροπές (που σημειωτέον διόρισε η ίδια η διοίκηση), αφού εξέτασαν όλες τις ενστάσεις, κατέληξαν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα τα οποία ανακοίνωσαν επίσημα, ο ίδιος απεδέχθη ένσταση υποψήφιου και θεώρησε ως έγκυρο ψηφοδέλτιο το οποίο η εφορευτική επιτροπή έκρινε ως άκυρο, οδηγώντας έτσι την εκλογή του αιρετού στη διαδικασία της κλήρωσης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει απερίφραστα αυτή την ενέργεια του περιφερειακού Δ/ντή, η οποία είναι πρωτοφανής στα εκπαιδευτικά χρονικά, αφού για πρώτη φορά, μονοπρόσωπο όργανο κρίνει ψηφοδέλτια αν είναι έγκυρα ή άκυρα, παρακάμπτοντας τις αποφάσεις των εφορευτικών επιτροπών, και συνιστά νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος και της ελεύθερης βούλησης των συναδέλφων.

Ύστερα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., καλεί το ΥΠΕΠΘ να παρέμβει άμεσα και να ακυρώσει τις αποφάσεις του Περιφερειακού Δ/ντή Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής, αναγνωρίζοντας ως αποτελέσματα αυτά που οι εφορευτικές επιτροπές του Δ' ΠΥΣΠΕ ανακοίνωσαν.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα ΔΙΕΚ του υπουργείου παιδείας
Ανανεώνονται τα σχολικά βιβλία και τα προγράμματα σπουδών
Νέα, ψηφιακή εποχή για τα διαδραστικά σχολικά βιβλία
Επιλογή εποπτών και εκπονητών για την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών
Ανοικτό κάλεσμα του δήμου Αθηναίων σε εκπαιδευτικούς για επιμορφωτικές δράσεις
Νέοι όροι για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση