Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Ενίσχυση μαθητών ΑμΕα με υπολογιστικό και ειδικό Εξοπλισμό

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, υλοποιείται ένα ακόμη πολύ σημαντικό έργο που εντάσσεται στο πλαίσιο των πέντε καινοτόμων πολιτικών με τίτλο «Έλληνας πολίτης της Ευρώπης - Έλληνας πολίτης του κόσμου» και συγκεκριμένα στην ανθρωποκεντρική εκπαίδευση.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνολικού ποσού 9.539.953,31 € για την ενίσχυση μαθητών ΑμΕΑ με Υπολογιστικό εξοπλισμό και ειδικές περιφερειακές συσκευές για ιδιωτική χρήση, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη σύμβαση στα πλαίσια των υποέργων 2, 3 και 4 του έργου «Προμήθεια Υπολογιστικού και Ειδικού Εξοπλισμού για: 1. Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και ΚΔΑΥ 2. Ενίσχυση μαθητών ΑμΕα 3. Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες»

Το υποέργο 2 αφορά στην ενίσχυση μαθητών με προβλήματα όρασης και αφορά συνολικά 390 μαθητές με προβλήματα όρασης, 49 από τους οποίους θα προμηθευτούν από μία Φορητή Ηλεκτρονική Γραφομηχανή Braille και οι υπόλοιποι από έναν φορητό Υπολογιστή με εγκατεστημένα Λειτουργικό σύστημα, το Λογισμικό εφαρμογών Γραφείου και αντιικό πρόγραμμα. Ο εξοπλισμός επίσης θα συνοδεύεται και από Ειδικά Λογισμικά Ανάγνωσης / Μεγέθυνσης οθόνης και Σύνθεσης Φωνής, Scanner με Λογισμικό OCR και οθόνη Braille για όσους κρίθηκε απαραίτητο.

Η κατανομή των 390 μαθητών με προβλήματα όρασης ανά περιφέρεια φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ BRAILLE
ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 27 1
ΑΤΤΙΚΗΣ 120 15
Β.ΑΙΓΑΙΟΥ 5 1
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 18 5
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 9 0
ΗΠΕΙΡΟΥ 5 2
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 11 7
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 4 0
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 84 10
ΚΡΗΤΗΣ 23 1
Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ 10 1
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 9 5
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 16 1
ΣΥΝΟΛΟ 341 49

Το υποέργο 3 αφορά στην ενίσχυση 1.437 μαθητών με κινητικά προβλήματα και πολλαπλές αναπηρίες. Οι μαθητές αυτοί θα ενισχυθούν με Ηλεκτρονικό Υπολογιστή Γραφείου, με οθόνη TFT 19΄΄ με εγκατεστημένα το Λειτουργικό Σύστημα, το Λογισμικό Εφαρμογών Γραφείου, αντιικό πρόγραμμα και Λογισμικό Αυτόματης Φωνητικής Πληκτρολόγησης. Για όσους κρίθηκε απαραίτητο ο εξοπλισμός θα συνοδεύεται από Ειδικές Περιφερειακές Συσκευές.

Η κατανομή των 1437 μαθητών ανά περιφέρεια φαίνεται παρακάτω:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 72
ΑΤΤΙΚΗΣ 497
Β.ΑΙΓΑΙΟΥ 25
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 99
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 54
ΗΠΕΙΡΟΥ 44
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 84
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 11
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 322
ΚΡΗΤΗΣ 91
Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ 24
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 58
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 56
ΣΥΝΟΛΟ 1437

Το υποέργο 4 αφορά στην ενίσχυση 1953 μαθητών με νοητική υστέρηση που καταγράφηκαν στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία της χώρας. Οι μαθητές αυτοί θα ενισχυθούν με Ηλεκτρονικό Υπολογιστή Γραφείου, με οθόνη TFT 19'' με εγκατεστημένα Λειτουργικό Σύστημα, Λογισμικό Εφαρμογών Γραφείου και αντιικό πρόγραμμα. Ο εξοπλισμός θα συνοδεύεται για το σύνολο των μαθητών και από Ειδικές Περιφερειακές συσκευές.

Η κατανομή των 1953 μαθητών ανά περιφέρεια φαίνεται παρακάτω:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 87
ΑΤΤΙΚΗΣ 637
Β.ΑΙΓΑΙΟΥ 58
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 187
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 40
ΗΠΕΙΡΟΥ 56
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 137
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 73
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 279
ΚΡΗΤΗΣ 123
Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ 72
ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ 110
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 94
ΣΥΝΟΛΟ 1953

Η καταγραφή των μαθητών έγινε από ομάδα εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στο ΚΔΑΥ Γ΄ Αθήνας. Ειδικά ερωτηματολόγια εστάλησαν στα Σχολεία της χώρας μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και αφορούσαν όλους τους μαθητές που φοιτούσαν στα Σχολεία Α/ Θμιας και Β/ θμιας Εκπαίδευσης για τις κατηγορίες «Μαθητές με προβλήματα όρασης» και «μαθητές με κινητικά προβλήματα και πολλαπλές αναπηρίες», και τους μαθητές που φοιτούσαν σε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία για «Μαθητές με νοητική υστέρηση», προκειμένου να καταγραφούν οι μαθητές που χρήζουν εξοπλισμού.

Οι εγκαταστάσεις του εξοπλισμού στις οικίες των μαθητών αναμένεται να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο 2008 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Νοεμβρίου 2008.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Παράταση αιτήσεων μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις
Μαθητικός διαγωνισμός «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη- Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο»
Εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ για το 2020-2021
Αιτήσεις ατόμων που πασχουν από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ
550 θέσεις μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ
Πώς θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021
7 υποτροφίες για διδακτορικό στο εξωτερικό από κοινού ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και σε ΗΠΑ-Καναδά