Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Δυναμική αντίδραση στο νομοσχέδιο για τα Κολλέγια από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Υπόμνημα αναφορικά με το σχέδιο νόμου για την «ίδρυση και λειτουργία Κολλεγίων και άλλες διατάξεις», το οποίο θα συζητηθεί στη Βουλή, απέστειλε στα Κόμματα και τους βουλευτές το ΤΕΕ.

Με αυτό απαντά επί της ουσίας σε ένα προς ένα στα σημεία του σχεδίου νόμου, καταρρίπτει την όποια επιχειρηματολογία έχει προβάλλει ο υπουργός Παιδείας και τεκμηριώνει τις θέσεις του ΤΕΕ για καταστρατήγηση του Συντάγματος (άρθρο 16) και της νομοθεσίας, νόθευση του εκπαιδευτικού συστήματος, ισοπέδωση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας, αλλά και εκμετάλλευση της έφεσης για σπουδές που διακατέχει στη συντριπτική πλειοψηφία τους νέους της χώρας.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ, η κυβέρνηση απεμπολεί ακόμη και το δικαίωμά της να ορίζει η ίδια τα ζητήματα εκπαίδευσης, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου με την απόφασή της να αναγορεύσει τους «οίκους εμπορίου» σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, όταν, μάλιστα, υπάρχει εντελώς αντίθετη τοποθέτηση του Συνηγόρου του Καταναλωτή από τον περσινό Οκτώβριο, που υπαγορεύει τη λήψη αυστηρών μέτρων κατά των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών, που διαφημίζουν ψευδώς τις παρεχόμενες από αυτούς βεβαιώσεις παρακολούθησης των μαθημάτων ως «πτυχία». Παραλληλα το ΤΕΕ έχει αποφασίσει να αντιδράσει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην απόπειρα διάλυσης της Παιδείας στη χώρα μας και οπωσδήποτε θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για μια σειρά από παράνομες ή αυθαίρετες πράξεις που συντελούνται γύρω από τα ΕΕΣ.

Διαβάστε το Υπόμνημα του ΤΕΕ στα Κόμματα και τους βουλευτές για το σχέδιο νόμου για τα ΕΕΣ

Diorismos.gr


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα ΔΙΕΚ του υπουργείου παιδείας
Ανανεώνονται τα σχολικά βιβλία και τα προγράμματα σπουδών
Νέα, ψηφιακή εποχή για τα διαδραστικά σχολικά βιβλία
Επιλογή εποπτών και εκπονητών για την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών
Ανοικτό κάλεσμα του δήμου Αθηναίων σε εκπαιδευτικούς για επιμορφωτικές δράσεις
Νέοι όροι για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση