Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Προφορικές εξετάσεις αποφοίτων Τ.Ε.Ε. για εισαγωγή στα ΤΕΙ

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το ΥΠΕΠΘ, αποφάσισε να επιτρέψει την προφορική εξέταση στις ειδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΤΕΙ των μαθητών Β' Κύκλου ΤΕΕ με ειδικές δυσκολίες στη μάθηση (δυσλεξία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία ή με διάγνωση ότι έχουν σύνθετες γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες) που εξετάσθηκαν στις ενδοσχολικές εξετάσεις κατά το τρέχον σχολικό έτος 2007-2008, εφόσον το επιθυμούν - κατ' εξαίρεση για το τρέχον έτος 2008 και μέχρι την οριστική ρύθμιση του θέματος.

Η προφορική εξέταση θα γίνει στα οικεία βαθμολογικά κέντρα, στα οποία λειτουργούν οι επιτροπές προφορικής εξέτασης, στην Αθήνα , τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, με το ίδιο πρόγραμμα και στα ίδια θέματα των γραπτών εισιτηρίων εξετάσεων.

Για τη συμμετοχή τους στις προφορικές εξετάσεις, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο οικείο από τα ανωτέρω αναφερόμενα βαθμολογικά κέντρα, που θα συνοδεύεται από πρωτότυπο ή θεωρημένο πιστοποιητικό(ειδική διαγνωστική έκθεση). Το πιστοποιητικό αυτό θα πρέπει να αναφέρει τις ειδικές δυσκολίες τους στη μάθηση (δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία ή σύνθετες γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες) να έχει εκδοθεί εντός της τελευταίας τριετίας πριν από τις εξετάσεις του 2008 και να προέρχεται είτε από ΚΔΑΥ είτε από αναγνωρισμένο δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο.

Diorismos.gr


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Αιτήσεις ατόμων που πασχουν από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ
550 θέσεις μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ
Πώς θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021
7 υποτροφίες για διδακτορικό στο εξωτερικό από κοινού ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και σε ΗΠΑ-Καναδά
Εξετάσεις για τη λήψη του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2020
Σχετικά με την παροχή στοιχείων των γονέων στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων
Υποβολή αίτησης για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ έτους 2021