Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Εγκύκλιος για την έγκριση παράλληλης στήριξης, στήριξης από ΕΒΠ και από σχολικό νοσηλευτή

Diorismos.gr
Εγκύκλιος για την έγκριση παράλληλης στήριξης, στήριξης από ΕΒΠ και από σχολικό νοσηλευτή
Εγκύκλιος για την έγκριση παράλληλης στήριξης, στήριξης από ΕΒΠ και από σχολικό νοσηλευτή

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το υπουργείο παιδείας με την εγκύκλιο του 73383/Δ3/15-06-2022 (ΑΔΑ: Ω2ΨΗ46ΜΤΛΗ-ΛΔ9) καθορίζει την έγκριση παράλληλης στήριξης, στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και στήριξης μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή για το 2022-2023.

Καλούνται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), οι Δευτεροβάθμιες Επιτροπές Διεπιστημονικής Αξιολόγησης (ΔΕΔΑ)/ Ειδικές Διαγνωστικές Επιτροπές Αξιολόγησης (ΕΔΕΑ), οι Διευθυντές, Προϊστάμενοι των δημόσιων σχολικών μονάδων και οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών για την εφαρμογή των ακόλουθων οδηγιών όπως και των επισημάνσεων του Κεφαλαίου Γ΄ σχετικά με την υποβολή και την τεκμηρίωση των αιτημάτων:
α) έγκρισης παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης,
β) έγκρισης στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) και
γ) έγκρισης στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, μαθητών για το διδακτικό έτος 2022-2023.

Η έγκριση για παροχή παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2022-2023 κατόπιν αιτήματος του/της γονέα/κηδεμόνα, αφορά σε μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης που φοιτούν σε σχολικές μονάδες του δημοσίου αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘ, για τους/τις οποίους/ες έχει εκδοθεί ανάλογη γνωμάτευση-εισήγηση από το ΚΕΣΥ/ΚΕΔΑΣΥ ή από Δευτεροβάθμιες Επιτροπές
Διεπιστημονικής Αξιολόγησης (Δ.Ε.Δ.Α.) / Ειδικές Διαγνωστικές Επιτροπές Αξιολόγησης (Ε.Δ.Ε.Α.), της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η οποία βρίσκεται σε ισχύ και καλύπτει το διδακτικό έτος 2022-2023.

Α.1.1. Έγκριση αιτήματος νέας παράλληλης στήριξης -συνεκπαίδευσης αφορά:
1. στις περιπτώσεις μαθητών/τριών για τους οποίους υποβάλλεται για πρώτη φορά αίτημα για έγκριση παροχής παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης, κατόπιν ανάλογης γνωμάτευσης από ΚΕΣΥ/ΚΕΔΑΣΥ ή ΔΕΔΑ/ΕΔΕΑ σε ισχύ (χαρακτηρίζεται ως ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ-ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ)

2. στις περιπτώσεις μαθητών/τριών για τους οποίους εκδόθηκε νέα γνωμάτευση-εισήγηση από το ΚΕΣΥ/ΚΕΔΑΣΥ ή την ΔΕΔΑ/ΕΔΕΑ κατόπιν επαναξιολόγησης λόγω λήξης της προηγούμενης (χαρακτηρίζεται ως ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ-ΝΕΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ/ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ)

3. στις περιπτώσεις μαθητών/τριών που:
α) διαθέτουν γνωμάτευση που έχει εκδοθεί πριν την 3/8/2021 (έναρξη ισχύος του ν.4823/2021 (Α΄ 136) και που σύμφωνα με το αρθ. 234 του ιδίου, δεν θίγεται η ισχύς της) και β) αλλάζουν βαθμίδα φοίτησης, ήτοι από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο, απαιτείται νέα γνωμάτευση-εισήγηση από το ΚΕΔΑΣΥ ή τη ΔΕΔΑ/ΕΔΕΑ, (ανεξάρτητα από την ισχύ της) σύμφωνα με τα ισχύοντα κατά τον χρόνο έκδοσής της (χαρακτηρίζεται ως ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ-ΝΕΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ/ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ).
Σημείωση: Η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση) όπως και από το Γυμνάσιο στο Λύκειο (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) αφορά στην ίδια βαθμίδα Εκπαίδευσης
Δείτε την εγκύκλιο


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Αιτήσεις για εισαγωγή στα 31 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ
Αιτήσεις για απόσπαση στον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων
Εφαρμογή υπολογισμού μορίων πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2022
Στεγαστικό φοιτητικό επίδομα 2021-2022
Βαθμολογίες πανελλαδικών εξετάσεων - υπολογισμός μορίων και στατιστικά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2022
Την Τρίτη 28-6-2022 οι βαθμολογίες πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2022
Αιτήσεις για θέσεις υποδιευθυντών δημοσίων ΙΕΚ