Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης- μετεγγραφής σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μέσω της e-εγγραφές

Diorismos.gr
Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης- μετεγγραφής σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μέσω της e-εγγραφές
Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης- μετεγγραφής σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μέσω της e-εγγραφές

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Με την κοινή απόφαση 74889/A7/17-06-2022 (ΦΕΚ 3101/Β/17-02-2022) των Υπουργείων Παιδείας και Επικρατείας καθορίζονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής σε δημόσια Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια (Π.ΕΠΑ.Λ.) μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Άρθρο 1
Αντικείμενο Η παρούσα απόφαση ρυθμίζει τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής σε δημόσια Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια (Π.ΕΠΑ.Λ.), μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές, η οποία σχεδιάζεται, υλοποιείται, υποστηρίζεται και συντηρείται, ως προς το τεχνικό μέρος, από το Τμήμα Β’Διαλειτουργικότητας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Διοικητικής Υποστήριξης, της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που τίθενται κάθε φορά, με βάση την κείμενη νομοθεσία, από τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε., και είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr- ΕΨΠ).

Άρθρο 2 Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης
1. Η αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής σε δημόσια ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ., όπως προβλέπεται στην υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/21-05-2019 υπουργική απόφαση Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ 2005), πραγματοποιείται ηλεκτρονικά με χρήση της εφαρμογής e-εγγραφές του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προσβάσιμης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr- EΨΠ), και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75).

2. Η αίτηση υποβάλλεται από τους κηδεμόνες μαθητών/τριών ή από τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες ή εξουσιοδοτημένους/ες Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων ή ορισμένους/ες επιτρόπους ή κατά περίπτωση υπεύθυνους/ες δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

3. Τα φυσικά πρόσωπα/χρήστες αποκτούν πρόσβαση στην εφαρμογή e-εγγραφές μέσω της gov. gr- EΨΠ, αφού προηγουμένως αυθεντικοποιηθούν με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών - διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet), σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184). Μετά την αυθεντικοποίησή του, ο χρήστης συμπληρώνει τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν τη φοίτηση του/της μαθητή/τριας, ανάλογα με την τάξη, τον τύπο Λυκείου (ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., Π.ΕΠΑ.Λ.) και την κατηγορία σχολείου (ημερήσιο, εσπερινό).

4. Η αναζήτηση του/της μαθητή/τριας πραγματοποιείται με βάση τα ονομαστικά στοιχεία του κηδεμόνα, την ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας, τον Αριθμό Μητρώου μαθητή, το σχολείο τελευταίας φοίτησης και το έτος τελευταίας φοίτησης.

5. Μετά την ταυτοποίηση του/της μαθητή/τριας και του κηδεμόνα, ο/η αιτών/ούσα δηλώνει και αποδέχεται θέματα φοίτησης, τρόπου ενημέρωσης της επίδοσης κ.ο.κ., όπως αυτά ορίζονται στην υπό στοιχεία 79942/ ΓΔ4/21-05-2019 υπουργική απόφαση Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ 2005) και ιδίως στο άρθρο 9 αυτής. Μετά την υποβολή της αίτησης, ο χρήστης έχει δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής της καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της εφαρμογής, ήτοι μέχρι τη λήξη της ορισθείσας προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

6. Οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων (του σχολείου προέλευσης και του σχολείου προορισμού), οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ), οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ήτοι η Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δ.Ε. και η Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης έχουν πρόσβαση στο διαχειριστικό περιβάλλον της εφαρμογής που αντιστοιχεί στον ρόλο τους με σκοπό τη διαχείριση των αιτήσεων. Η είσοδος των Δ/ντών/-ντριών των σχολικών μονάδων, των ΔΔΕ και των ΠΔΕ στα διαχειριστικά περιβάλλοντα της εφαρμογής πραγματοποιείται με τους κωδικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε (Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δ.Ε. και Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) χρησιμοποιούν κωδικούς, που έχουν αποδοθεί από τους διαχειριστές της εφαρμογής.
-------
Δείτε το ΦΕΚ


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Αιτήσεις για εισαγωγή στα 31 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ
Αιτήσεις για απόσπαση στον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων
Εφαρμογή υπολογισμού μορίων πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2022
Στεγαστικό φοιτητικό επίδομα 2021-2022
Βαθμολογίες πανελλαδικών εξετάσεων - υπολογισμός μορίων και στατιστικά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2022
Την Τρίτη 28-6-2022 οι βαθμολογίες πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2022
Αιτήσεις για θέσεις υποδιευθυντών δημοσίων ΙΕΚ