Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Υποτροφίες ΙΚΥ για συνεργασίες μελών ΔΕΠ και φορέων ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό

Diorismos.gr
Υποτροφίες ΙΚΥ για συνεργασίες μελών ΔΕΠ και φορέων ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό
Υποτροφίες ΙΚΥ για συνεργασίες μελών ΔΕΠ και φορέων ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ι.Κ.Υ. για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ μελών ΔΕΠ ελληνικών ΑΕΙ και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή φορέων ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο προώθησης της συνεργασίας μεταξύ ιδρυμάτων της ημεδαπής και της αλλοδαπής, φέρνει σε επαφή τους ακαδημαϊκούς που υπηρετούν σε δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια και εξειδικεύονται σε θέματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και των Τεχνών με φορείς του εξωτερικού που θεραπεύουν τα ως άνω αντικείμενα με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την ανάπτυξη συνεργασιών.

Στόχο του προγράμματος αποτελεί η ενίσχυση της παρουσίας του ελληνικού πολιτισμού σε όλες τις ηπείρους και η ανάδειξη της συμβολής του στη διαμόρφωση του οικουμενικού πολιτισμού. Παράλληλα, με την παρουσία και τη συμμετοχή των Ελλήνων ακαδημαϊκών ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ των κοιτίδων του ελληνισμού στο εξωτερικό και της μητροπολιτικής Ελλάδας και ενθαρρύνονται περαιτέρω συνέργειες.

Η σχετική πρόσκληση υποβολής προτάσεων δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Ι.Κ.Υ. προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι ακαδημαϊκοί να υποβάλλουν προτάσεις για συνεργασία σε χώρα του εξωτερικού της επιλογής τους. Η υποβολή αίτησης προϋποθέτει την ύπαρξη πρόσκλησης από τον συνεργαζόμενο φορέα του εξωτερικού. Κατόπιν αξιολόγησης το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών επιχορηγεί τις δαπάνες μετακίνησης και διαμονής των δικαιούχων στο εξωτερικό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2022

Η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων 2022 αφορά τα μέλη ΔΕΠ που προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν μετακίνηση για συνεργασία στο εξωτερικό κατά το χρονικό διάστημα από 1/9/2022 έως 31/12/2022.

Για το έτος 2022 το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών θα χρηματοδοτήσει τη μετάβαση έως οκτώ (8) μελών ΔΕΠ ελληνικών ΑΕΙ σε εκπαιδευτικά ιδρύματα ή φορείς ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό ώστε να αναπτύξουν συνεργασίες για θέματα Ελληνικής Γλώσσας, Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών.

Πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία συμμετοχής περιέχονται στη Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων 2022.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής έως 4/07/2022 και ώρα 14.00 στην διεύθυνση https://ams.iky.gr


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Υποτροφίες Ελβετικής Συνομοσπονδίας προς Κύπριους Φοιτητές
Ξεκινά το ολοήμερο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά μέχρι 5:30 μμ
Πρόγραμμα επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ 2022
Αποτελέσματα εξετάσεων πιστοποίησης Ελληνομάθειας Μαΐου 2022
8.487 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση
Κατ αρχήν συμφωνία για την αναγνώριση από την Αλβανία των ελληνικών πτυχίων 4ους φοίτησης
Πρόγραμμα για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και των ειδικών μαθημάτων 2022