Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Marie Sklodowska-Curie: Δύο νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για ερευνητές-οργανισμούς

Diorismos.gr
Marie Sklodowska-Curie: Δύο νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για ερευνητές-οργανισμούς
Marie Sklodowska-Curie: Δύο νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για ερευνητές-οργανισμούς

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Επιτροπή άνοιξε έναν νέο κύκλο ευκαιριών χρηματοδότησης στο πλαίσιο των Δράσεων Marie Sklodowska-Curie (MSCA), προκηρύσσοντας δύο προσκλήσεις υποβολής προτάσεων. Η πρώτη πρόσκληση θα αποδεσμεύσει 427 εκατ. ευρώ φέτος για τη στήριξη νέων διδακτορικών προγραμμάτων κατάρτισης ερευνητών και επιστημόνων στον ακαδημαϊκό χώρο και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων (διδακτορικά δίκτυα MSCA). Με τη δεύτερη πρόσκληση θα δοθούν 257 εκατ. ευρώ σε άριστους μεταδιδακτορικούς ερευνητές και ερευνήτριες, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να εργαστούν σε έρευνα αιχμής σε όλους τους τομείς, ενώ παράλληλα θα λάβουν κατάρτιση και εποπτεία για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να δώσουν ώθηση στη σταδιοδρομία τους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο (μεταδιδακτορικές υποτροφίες MSCA).

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, δήλωσε σχετικά: Οι Δράσεις Marie Sklodowska-Curie είναι καίριας σημασίας για τη στήριξη προγραμμάτων παγκόσμιας κλάσης, τα οποία αποσκοπούν στην κατάρτιση της νέας γενιάς ερευνητών και ερευνητριών υψηλής ειδίκευσης και στην τόνωση της διακρατικής συνεργασίας στην έρευνα και την καινοτομία. Οι σημερινές προσκλήσεις θα συμβάλουν στη διασφάλιση ανταλλαγών εντός του πανεπιστημιακού χώρου αλλά και με τον επιχειρηματικό κόσμο. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους και όσες υποβάλουν αίτηση.

Οι Δράσεις Marie Sklodowska-Curie είναι το σημαντικότερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ για τη διδακτορική και τη μεταδιδακτορική εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος Ορίζων Ευρώπη. Το πρόγραμμα στηρίζει ερευνητές και ερευνήτριες απ’ όλο τον κόσμο, σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας τους και σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους. Βοηθά επίσης τα ιδρύματα στηρίζοντας άριστα διδακτορικά και μεταδιδακτορικά προγράμματα και συνεργατικά έργα έρευνας και καινοτομίας. Πρόσφατα, το πρόγραμμα ενίσχυσε τη στήριξή του προς τους Ουκρανούς ερευνητές και ερευνήτριες για να συνεχίσουν το ακαδημαϊκό τους έργο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις νέες και τις προσεχείς προσκλήσεις υποβολής προτάσεων εδώ.

(Περισσότερες πληροφορίες: Sonya Gospodinova - Τηλ.: + 32 229 66953· Celia Dejond - Τηλ.: + 32 229 88199)

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Όλα τα προσωπικά δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον Κανονισμό (EC) αριθ. 2018/1725. Όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που επεξεργάζεται η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας/Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διαχειρίζονται αναλόγως.

Διδακτορικά δίκτυα MSCA
Μεταδιδακτορικές υποτροφίες MSCA


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το 2022-2023
Κανονισμός λειτουργίας ιδιωτικών ΙΕΚ
Προσωρινός αξιολογικός πίνακας ωρομίσθιου προσωπικού στα καλλιτεχνικά σχολεία
Εξεταστικά κέντρα υποψηφίων «Ελλήνων του εξωτερικού» για την εισαγωγή στα ΑΕΙ 2022
Καθορισμός συντελεστών βαρύτητας μαθημάτων ΓΕΛ για το 2022-2023
Ξεκίνησε η υλοποίηση του νέου νόμου -πλαισίου για τα ΑΕΙ με τα Συμβούλια Διοίκησης
Προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες των προκηρύξεων 3ΕΑ, 4ΕΑ και 5ΕΑ/2022