Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Διαδικασία άρσης ισοβαθμιών στα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία

Diorismos.gr
Διαδικασία άρσης ισοβαθμιών στα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία
Διαδικασία άρσης ισοβαθμιών στα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ενημέρωση για τη διαδικασία άρσης των ισοβαθμιών στα αποτελέσματα της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία

Κλήρωση για τα Πρότυπα Σχολεία για την άρση των ισοβαθμιών

Πανελλαδική κατάταξη

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης για την εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία ακολουθεί η απόδοση ενός μοναδικού τυχαίου Αριθμού Προτεραιότητας για κάθε υποψήφιο/α για τα Πρότυπα Σχολεία (Α.Π.Π.Σ). ο οποίος συνδέεται με τον εξαψήφιο κωδικό του μαθητή. Αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής κληρωτίδας είναι ένα πίνακας που περιέχει δυο στήλες η μια με τον εξαψήφιο κωδικό του μαθητή που αποδόθηκε κατά την οριστική υποβολή της αίτησης και η δεύτερη με τον Α.Π.Π.Σ. που αποδόθηκε από την ηλεκτρονική κληρωτίδα κατά την διαδικασία της κλήρωσης. Ο παραπάνω πίνακας αναρτάται στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. και παράλληλα αποθηκεύεται με τη μορφή αρχείου xls και pdf, παραδίδεται στον/στην Πρόεδρο της επιτροπής κλήρωσης και υπογράφεται ψηφιακά από αυτόν/ή. Το ψηφιακά υπογεγραμμένο αρχείο επισυνάπτεται στο Πρακτικό που συντάσσει η επιτροπή κλήρωσης το οποίο υποβάλλεται στην Δ.Ε.Π.Π.Σ., το Ι.Ε.Π. και στο/στη δικηγόρο ή συμβολαιογράφο που παρίσταται μετά το πέρας της διαδικασίας και στο αυτοτελές Τμήμα Προτύπων και Πειραματικών σχολείων.

Ενημερώνεται η εφαρμογή των αιτήσεων για το αποτέλεσμα της απόδοσης του Α.Π.Π.Σ. και αμέσως μετά οι Διευθυντές των οικείων Π.Σ. εξαγάγουν το αρχείο που περιέχει όλους τους υποψηφίους της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας με αύξουσα σειρά ως τον Α.Π.Π.Σ. χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών στην κλήρωση. Ο παραπάνω πίνακας με ευθύνη του οικείου ΕΠ.Ε.Σ. αναρτάται στην ιστοσελίδα του σχολείου ώστε οι γονείς/κηδεμόνες να ενημερωθούν για τον Α.Π.Π.Σ. του υποψηφίου.

Με αυτό τον τρόπο προκύπτει για κάθε σχολική μονάδα μια σειρά κατάταξης των υποψηφίων μαθητών/τριών η οποία θα αξιοποιηθεί στην περίπτωση ύπαρξης ισοβαθμίας κατά τα αποτελέσματα της γραπτής δοκιμασίας εισαγωγής στο Π.Σ. προκειμένου να καθορισθεί η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων.

Οδηγίες για γονείς και μαθητές για τα Πρότυπα σχολεία.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση 11 θέσεων διευθυντών Δ.ΙΕΚ
Ερωτήσεις και απαντήσεις για το σχέδιο νόμου του υπουργείου παιδείας για τα πανεπιστήμια
Υπενθύμιση εξεταστικών κέντρων κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας Α περιόδου 2022
Άρση της μάσκας σε εκπαιδευτικές δομές - εξαιρούνται οι εξετάσεις
Δελτίο εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ 2022
Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων ΕΠΑΛ χωρίς νέα εξέταση
Πρόσκληση για δράσεις δημοσιότητας του έργου «Ευρωπαϊκό έτος νεολαίας 2022»