Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

50o Πρόγραμμα υποτροφιών Ιδρύματος Μποδοσάκη

Diorismos.gr
50o Πρόγραμμα υποτροφιών Ιδρύματος Μποδοσάκη
50o Πρόγραμμα υποτροφιών Ιδρύματος Μποδοσάκη

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανακοινώνει την έναρξη της υποβολής των αιτήσεων για το 50ο Πρόγραμμα Υποτροφιών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Το φετινό Πρόγραμμα σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 50 χρόνων διαρκούς υποστήριξης των νέων στην πραγματοποίηση των σπουδών που ονειρεύονται, με την Κοινότητα των Υποτρόφων να αριθμεί πλέον περισσότερα από 2.500 μέλη.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την 15η Φεβρουαρίου 2022. Οι υποτροφίες καλύπτουν το κόστος των διδάκτρων και το κόστος διαβίωσης για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές πλήρους φοίτησης, ενώ αφορούν σε σύγχρονα επιστημονικά πεδία με μεγάλη ζήτηση και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Αίτηση υποτροφίας μπορούν να υποβάλουν πτυχιούχοι ή τελειόφοιτοι φοιτητές όλων των Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημιακού Τομέα των Α.Ε.Ι.

Μέσα από το πρόγραμμα θεσμό, συνώνυμο της διαχρονικής δράσης του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την προαγωγή της παιδείας, απονέμονται περίπου 60 υποτροφίες κάθε χρόνο σε νέους και νέες από όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να συνεχίσουν με μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η επιλογή των υποτρόφων στηρίζεται στις υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές επιδόσεις και λαμβάνει υπόψιν την οικονομική δυνατότητα των υποψηφίων, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην προσωπικότητά τους, τη στοχοπροσήλωση και την αγάπη προς το αντικείμενο που επιθυμούν να σπουδάσουν.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κα Αθηνά Δεσύπρη, Η Κοινότητα των Υποτρόφων περιλαμβάνει περισσότερους από 2.500 ανθρώπους που χάραξαν την πορεία τους με μεγάλη πίστη στις δυνατότητες και στα όνειρά τους. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Μποδοσάκη, με μισό αιώνα πλέον ιστορία, μετουσιώνει στο έπακρο το όραμα του Ιδρυτή του για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών με δυνατότητες και προοπτική για όλους και εκφράζει τη διαχρονική δέσμευση του Ιδρύματος στην προαγωγή της παιδείας και την υποστήριξη των νέων. Με το βλέμμα στα επόμενα 50 χρόνια έργου για το Ίδρυμα, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και να στηρίζουμε τις επιλογές των νέων που ξεκινούν τώρα να ονειρεύονται, σχεδιάζοντας το δικό τους μέλλον.

Τα 24 επιστημονικά πεδία που περιλαμβάνονται στο 50ο Πρόγραμμα Υποτροφιών είναι τα ακόλουθα:

Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Μηχανική Μάθηση & Εφαρμογές
Ανάλυση Δεδομένων- Επιστήμη Δεδομένων
Ψηφιακές Τεχνολογίες
Τεχνολογίες Δικτύων Η/Υ, Οπτικών Δικτύων και Δικτύων Ασύρματων επικοινωνιών
Τεχνητή Νοημοσύνη - Ρομποτική
Μικροηλεκτρονική & Ενσωματωμένα Συστήματα
Τεχνολογίες Νέφους και Έξυπνων Συσκευών
Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογία
Παραγωγή και διαχείριση Ενεργειακών Πόρων και Επιστήμη Υλικών
Περιβαλλοντικές Επιστήμες
Γεωπονία
Βιολογία
Στοχευμένη Ανάπτυξη Φαρμάκων
Βιοϊατρική Τεχνολογία και Πληροφορική Επιστημών Ζωής
Αναγεννητική Ιατρική
Μοριακή Ιατρική - Κυτταρικές θεραπείες & Βιοκαινοτομία
Ρομποτική Χειρουργική - Τηλεχειρουργική
Επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας - Τεχνολογία Τροφίμων
Εκτίμηση & Διαχείριση Επαγγελματικού, Περιβαλλοντικού & Φαρμακευτικού Κινδύνου
Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα
Βιοκλιματικός Σχεδιασμός στην Αρχιτεκτονική
Προστασία Μνημείων
Αντισεισμική Τεχνολογία, Γεωτεχνική Σεισμική Μηχανική


Οι προϋποθέσεις για τη λήψη των υποτροφιών ορίζονται αναλυτικά στην Προκήρυξη του 50ου Προγράμματος Υποτροφιών, ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στην ενότητα Υποτροφίες. Το υποστηρικτικό υλικό που επίσης παρέχεται στην ίδια διεύθυνση περιλαμβάνει οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης, συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διαδικασία της υποβολής, καθώς και πρότυπα συστατικών επιστολών, για τη διευκόλυνση των υποψηφίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για την παρούσα ανακοίνωση και τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.bodossaki.gr. Επιπρόσθετα μπορούν να επικοινωνούν μέσω email στο scholarships@bodossaki.gr.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Ανοίγει η ψηφιακή εφαρμογή για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Οριστικοί πίνακες θέσεων διευθυντών πρότυπων ΕΠΑΛ
Ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις συμβούλων εκπαίδευσης
Αιτήσεις για στεγαστικό επίδομα για τους καταρτιζόμενους των δημοσίων ΙΕΚ του ΥΠΑΙΘ
Έκδοση αποτελεσμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου 2022Β
Τοποθετούνται οι πρώτοι σύμβουλοι εκπαίδευσης που θα ξεκινήσουν την ατομική αξιολόγηση
Υποβολή δικαιολογητικών για συμμετοχή στις ΠΚΕ των στρατιωτικών σχολών