Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Ημέρες καινοτομίας 2021 από το ΕΚΤ και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Diorismos.gr
Ημέρες καινοτομίας 2021 από το ΕΚΤ και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ημέρες καινοτομίας 2021 από το ΕΚΤ και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Για τέταρτη χρονιά το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), ως κόμβος του EIT Health για την Ελλάδα, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και του τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, διοργανώνουν τις Ημέρες Καινοτομίας (i-Days). Ομάδες φοιτητών εκπαιδεύονται στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών στον τομέα της υγείας και στη συνέχεια διαγωνίζονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου 2021, οι Έλληνες φοιτητές θα σχηματίσουν ομάδες, θα μελετήσουν και θα διαγωνιστούν με την καθοδήγηση πανεπιστημιακών καθηγητών και ειδικών συμβούλων.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία υλοποιείται σε τέσσερα βήματα:
1. Οι φοιτητές εγγράφονται στην πλατφόρμα με την καθοδήγηση των καθηγητών τους.
2. Δημιουργούν ομάδες, επιλέγουν προκλήσεις και μελετούν το εκπαιδευτικό υλικό που τους παρέχεται online.
3. Συνεργάζονται στενά με καθηγητές και ειδικούς συμβούλους για να φέρουν εις πέρας την πρόκληση που έχουν αναλάβει.
4. Οι ομάδες παρουσιάζουν τις ιδέες τους και διαγωνίζονται μεταξύ τους.

Οι Ημέρες Καινοτομίας 2021 (i-Days 2021) προωθούν την καινοτομία στην υγεία, μέσω της ενεργούς συμμετοχής και εκπαίδευσης φοιτητών από ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη. Από τις 4 Οκτωβρίου ως τις 18 Νοεμβρίου 2021 διενεργούνται 29 i-Days σε 34 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη, διαδικτυακά ή /και με φυσική παρουσία.

Οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές που συμμετέχουν στις Ημέρες Καινοτομίας, μέσω του Πανεπιστημίου τους (του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Ελλάδα), εκπαιδεύονται και διαγωνίζονται στην ανάπτυξη και παρουσίαση ιδεών (design thinking, ideas pitching). Εργάζονται σε πολυεπιστημονικές ομάδες για να αντιμετωπίσουν πραγματικές προκλήσεις για την υγεία που έχουν τεθεί από το EIT Health. Ειδικά στην Ελλάδα, οι φοιτητές θα εργαστούν στα παρακάτω πεδία:

Προώθηση της υγιούς διαβίωσης (Fostering Healthier Lives)
Φροντίδα στο σπίτι (Bringing Care Home)
Μετασχηματισμός της υγειονομικής περίθαλψης (Healthcare Transformation)


Την τελευταία μέρα, οι ομάδες των φοιτητών θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και θα κριθούν από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν τυποποιημένα κριτήρια βαθμολόγησης για την απονομή βραβείων στις καλύτερες ομάδες. Οι νικήτριες ομάδες των τοπικών i-Days θα προσκληθούν έπειτα στον πανευρωπαϊκό τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2021, όπου θα συναντηθούν με φοιτητές από άλλα πανεπιστήμια. Οι ομάδες που θα κερδίσουν θα λάβουν πόρους για να αναπτύξουν τις ιδέες τους, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες φοιτητές θα γίνουν μέλη του δικτύου αποφοίτων του EIT Health, αποκτώντας πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ (https://alumni.eithealth.eu/page/innovation-days-2021)
, επιλέγοντας το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (National Documentation Centre). Σημειώνεται ότι η γλώσσα εργασίας της πρωτοβουλίας είναι τα αγγλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στους συμβούλους Καινοτομίας του ΕΚΤ, Γιώργο Μέγα (megas@ekt.gr) και Βαρβάρα Βασιλάκη (vasilaki@ekt.gr). Οι ομάδες φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπορούν να απευθύνονται στους καθηγητές Γεώργιο Σταμπουλή (ystambou@econ.uth.gr) και Χάρη Καρανίκα (karanikas@uth.gr).


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Εξεταστικά κέντρα του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας περιόδου 2021Β
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στο νηπιαγωγείο
Αποτελέσματα μετεγγραφών έτους 2021-2022
Πιστοποιητικά υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ
Υποτροφίες μεταπτυχιακών από την εντομολογική εταιρεία Ελλάδος
Οδηγίες για τις αιτήσεις μετάταξης-απόσπασης εκπαιδευτικών μέσω του Ενιαίου Συστήματος
326 προσλήψεις ΕΕΠ και ΕΒΠ για το διδακτικό έτος 2021-2022