Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Υποτροφίες για σπουδές σε Ναυτική Ακαδημία στην Κύπρο από το ΙΚΥ Κύπρου

Diorismos.gr
Υποτροφίες για σπουδές σε Ναυτική Ακαδημία στην Κύπρο από το ΙΚΥ Κύπρου
Υποτροφίες για σπουδές σε Ναυτική Ακαδημία στην Κύπρο από το ΙΚΥ Κύπρου

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου ανακοίνωσε υποτροφίες που θα προσφερθούν από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας για σπουδές σε Ναυτική Ακαδημία στην Κύπρο για το Ακαδημαϊκό έτος 2021/22
Tο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου δέχεται αιτήσεις για τη διεκδίκηση υποτροφίας για σπουδές πλήρους φοίτησης σε Ναυτική Ακαδημία στην Κύπρο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν την Ανακοίνωση με αρ. 3/2021-22/ΥΦ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμπλήρωση της Αίτησης) και τη σχετική Αίτηση με αρ. 3/20121-22/ΥΦ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ/ ΑΙΤΗΣΗ από:
Την ιστοσελίδα Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας http://www.shipping.gov.cy
Τα Γραφεία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου,
Την Ιστοσελίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου http://www.cyscholarships.gov.cy

Οι αιτήσεις με όλα τα στοιχεία και πιστοποιητικά θα πρέπει να παραδοθούν στη Γραμματεία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου μέχρι την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021, στη διεύθυνση: Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου, Φλωρίνης 7, GREG TOWER, 3ος όροφος, 1065 Λευκωσία.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στα τηλέφωνα 22 456433 και 25823701.

2. Κατηγορίες υποτροφιών
Το ύψος κάθε υποτροφίας ανέρχεται σε τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ και αφορά μόνο στο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.
Κατηγορία Α : Αφορά 5 υποτροφίες που θα παραχωρηθούν στους πρωτοετείς σπουδαστές, που έχουν καταλάβει τις πρώτες θέσεις σύμφωνα με την παράγραφο 3.γ, 3.στ και 4.γ πιο κάτω.
Κατηγορία Β : Αφορά 10 υποτροφίες που θα παραχωρηθούν στους σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει με ικανοποιητική πρόοδο, δηλαδή έχουν επιτύχει σε όλα τα μαθήματα με μέσο όρο βαθμολογίας 80% για το έτος που ολοκληρώνεται μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, και έχουν εγγραφεί στο επόμενο εξάμηνο/έτος σπουδών και έχουν καταλάβει τις πρώτες θέσεις σύμφωνα με την παράγραφο 3.ε και 4.γ πιο κάτω. Αδιάθετες υποτροφίες δύναται να δοθούν σε επιλαχόντες ανεξάρτητα της κατηγορίας που διεκδίκησαν.

3. Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία και όροι/ προϋποθέσεις
α) Πρόσωπα που φοιτούν σε αναγνωρισμένο σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Εμπορικής Ναυτιλίας (Έκδοση και Αναγνώριση Πιστοποιητικών και Ναυτική Εκπαίδευση) Νόμου του 2008, όπως τροποποιήθηκε, εκπαιδευτικό Κέντρο/Ίδρυμα.
β) Πρόσωπα που δεν υπερβαίνουν την ηλικία των 30 ετών κατά την έναρξη των σπουδών τους.
γ) Πρωτοετείς, απόφοιτοι Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ή Απόφοιτοι Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ή Απόφοιτοι Δημοσίων Τεχνικών Σχολών με μέσο όρο βαθμολογίας απολυτηρίου 80% και άνω (Κατηγορία Α).
δ) Εάν είναι Άρρεν να μην έχει στρατιωτικές υποχρεώσεις. ε) Πρόσωπα τα οποία έχουν επιτύχει σε όλα τα μαθήματα με μέσο όρο βαθμολογίας 80% για το εξάμηνο/ακαδημαϊκό έτος που ολοκληρώνεται μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, και έχουν εγγραφεί στο επόμενο εξάμηνο/έτος σπουδών. Με την αίτησή τους θα επισυνάψουν πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (Κατηγορία Β). Εάν το ένα από τα δύο εξάμηνα περιλάμβανε, επί του πλοίου υποχρεωτική πρακτική εκπαίδευση, τότε ο υποψήφιος πρέπει να έχει συμπληρώσει 90 ημέρες τουλάχιστον θαλάσσια υπηρεσία για να μπορεί να διεκδικήσει υποτροφία.

στ) Σπουδαστές που έχουν εγγραφεί σε εγκεκριμένο ειδικό πρόγραμμα, πού έχει ως προϋπόθεση συμμετοχής την κατοχή διπλώματος Μηχανολόγου Μηχανικού, Ναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού, Ναυτικού Μηχανολόγου ή άλλου συναφούς με βαθμό πτυχίου 70% τουλάχιστον (Κατηγορία Α).
ζ) Πρόσωπα που κατέχουν την κυπριακή υπηκοότητα ή και είναι πολίτες κράτους μέλους της ΕΕ με την προϋπόθεση ότι κατά τη διάρκεια τριών ετών πριν από την έναρξη των σπουδών τους διέμεναν στην Κύπρο για συνεχή περίοδο τουλάχιστον τριάντα μηνών ή πρόσωπα που δεν είναι Κύπριοι πολίτες ή πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη προϋπόθεση ότι ο ένας εκ των δύο γονέων τους είναι Κύπριος πολίτης ή πολίτης κράτους μέλους της ΕΕ που εργάζεται και διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και οι ίδιοι κατοικούν μόνιμα στην Κύπρο και έχουν αποφοιτήσει από Σχολή Μέσης Εκπαίδευσης στη Κύπρο


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Ξεκινούν οι δηλώσεις και η διανομή των φοιτητικών συγγραμμάτων για το 2021-22
Σχετικά με το επίδομα παραμεθόριας περιοχής
Οδηγίες για την οργάνωση της ενισχυτικής διδασκαλίας ειδικών μαθημάτων για το 2021-22
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ για το πρόγραμμα «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ»
Προθεσμία μετεγγραφής των καταρτιζομένων του πρώην Ι.Ι.Ε.Κ. Παστέρ
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων eTwinning για το σχολικό έτος 2021-2022
Ημέρες καινοτομίας 2021 από το ΕΚΤ και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας