Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Πρόσκληση συμμετοχής στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών για το 2021

Diorismos.gr
Πρόσκληση συμμετοχής στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών για το 2021
Πρόσκληση συμμετοχής στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών για το 2021

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (https://edl.ecml.at/), στις 26 Σεπτεμβρίου, καθιερώθηκε με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) στις 6η Δεκεμβρίου 2001.
Εφέτος, συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την καθιέρωση του εορτασμού της.

Σκοπός του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (European Day of Languages) είναι : Η προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών. Η διατήρηση και η περαιτέρω καλλιέργεια του γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης. Η εκμάθηση και άλλων γλωσσών, εκτός των ευρύτερα γνωστών. Η συμπερίληψη των λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών στις γλώσσες που μαθαίνουν οι μαθητές, κ.λπ.
Και στον φετινό, πανηγυρικό εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, καλούνται να λάβουν μέρος όσα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και αμιγή ελληνικά σχολεία εξωτερικού επιθυμούν, διοργανώνοντας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς διάφορες εκδηλώσεις και σχετικές δράσεις, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών

Επιπλέον των δράσεων τις οποίες θα επιλέξουν τα ίδια τα σχολεία, προτείνεται και η συμμετοχή σε διάφορες δράσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών (ECML/CELV), δηλαδή του Οργανισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης ο οποίος ασχολείται με την ποιοτική γλωσσική εκπαίδευση στα κράτη-μέλη του (βλ. σχ. Παράρτημα του εγγράφου μας). Μεταξύ άλλων, τα σχολεία μπορούν να συμμετάσχουν στα κάτωθι: ? Διαγωνισμό σχεδίου για T-shirt με θέμα την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (European Day of Languages), για το έτος 2022. Όσοι μαθητές Π.Ε. και Δ.Ε. ενδιαφέρονται, μπορούν και εφέτος να σχεδιάσουν ένα πρωτότυπο σχέδιο με θέμα τις γλώσσες. Το καλύτερο, θα βραβευθεί. Προθεσμία υποβολής σχεδίων (ηλεκτρονικά): 31.12.2021. Για τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό και όλες τις σχετικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ακόλουθη ιστοσελίδα: https://edl.ecml.at/T-shirts/EDLT-ShirtContest/tabid/3147/Default.aspx
Ανάρτηση από εκπαιδευτικούς δείγματος από το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα ετοιμάσουν οι ίδιοι για τον φετινό εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (Ε.Η.Γ.) στα σχολεία στα οποία απασχολούνται, μέσω της ακόλουθης ιστοσελίδας: https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/Default.aspx


Εκτύπωση αφισών, κ.λπ., οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τη συμμετοχή των σχολείων στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, μέσω της σχετικής ιστοσελίδας: https://edl.ecml.at/Teachers/Downloads/tabid/3156/language/el-GR/Default.aspx.
Αίτημα στην υπηρεσία μας για την αποστολή υλικού (σε πολύ περιορισμένο αριθμό) για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Τα ενδιαφερόμενα σχολεία της χώρας μπορούν να υποβάλουν το σχετικό αίτημά τους στην υπηρεσία μας, ηλεκτρονικά (e-mail: ampo@minedu.gov.gr), αναφέροντας τα ακόλουθα στοιχεία: Ονοματεπώνυμο Δ/ντή του σχολείου, ονοματεπώνυμο και ειδικότητα του αποστολέα του ηλ. μηνύματος, πλήρη ονομασία του σχολείου και πλήρη στοιχεία ταχυδρομικής δ/νσης (και Τ.Κ.) του σχολείου. Για την αποστολή υλικού, τα ηλεκτρονικά αιτήματα των σχολείων θα πρέπει να αποσταλούν στην υπηρεσία μας μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021.
Περισσότερες πληροφορίες


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Μέχρι αύριο η υποβολή μηχανογραφικών δελτίων 2021
Χορήγηση - ανανέωση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικούς για το 2021-2022
Αιτήσεις για μόνιμο διορισμό στην εκπαίδευση
Αποτελέσματα του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας περιόδου 2021Α
Υποτροφίες από την DAAD για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023
Καθορισμός της διαδικασίας προκήρυξης θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας
Πρόσληψη ακαδημαϊκών υποτρόφων στο τμήμα ΜΣΠΣ του πανεπιστημίου Αιγαίου