Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Παράλληλο μηχανογραφικό για τη φοίτηση σε δημόσιο ΙΕΚ

Diorismos.gr
Παράλληλο μηχανογραφικό για τη φοίτηση σε δημόσιο ΙΕΚ
Παράλληλο μηχανογραφικό για τη φοίτηση σε δημόσιο ΙΕΚ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Οι ειδικότητες και ο αριθμός των εισακτέων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων που υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό καθορίζονται με την Απόφαση Κ5/62224/ ΦΕΚ Β’ 2428, 7-6-2021 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Φέτος, δίνεται για πρώτη φορά στους υποψηφίους η δυνατότητα υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτησή τους σε Δημόσιο ΙΕΚ. Στο παράλληλο μηχανογραφικό του έτους 2020-2021 συμπεριλαμβάνονται 52 επιλεγμένες, σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας, καθώς και από τους υποψηφίους καταρτιζόμενους.

Ενδεικτικά, ιδιαιτέρως δημοφιλείς ειδικότητες είναι: τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής - πολυμέσα/web designer-developer/video games, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, τεχνικός εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στέλεχος διατροφής και διαιτολογίας, τεχνικός τεχνολογίας ενδύματος και υποδήματος - σχεδιαστής μόδας, στέλεχος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων, τεχνικός βιολογικής/οργανικής γεωργίας.

Η Επαγγελματική Κατάρτιση αποτελεί μια σημαντική εκπαιδευτική διαδρομή, με δυναμικές επαγγελματικές προοπτικές. Με τη συνολική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, αναδεικνύουμε στην πραγματικότητα τους πολλαπλούς εκπαιδευτικούς δόμους που μπορούν να ακολουθήσουν οι νέες και οι νέοι μας, υπηρετώντας τις κλίσεις, τις δεξιότητές τους και αυξάνοντας την πιθανότητα της επαγγελματικής τους καταξίωσης. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Το ΦΕΚ



 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter




Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Δράση «Διεθνοποίηση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών των ΑΕΙ» του ταμείου ανάκαμψης
6 υποτροφίες για μεταπτυχιακά στην παιδαγωγική επιστήμη από το ΙΚΥ
Άνοιξε η πλατφόρμα θέσεων μαθητείας από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για το 2024-25
Υγειονομικές εξετάσεις και δοκιμασίες των υποψηφίων ΤΕΦΑΑ από 17/6 έως 28/6
Πρόγραμμα διμερών μορφωτικών ανταλλαγών Ελλάδος με άλλες χώρες
Πρόγραμμα υποτροφιών DUO-Korea 2024
Πρόσβαση στα μουσικά τμήματα των υποψηφίων Ελλήνων του εξωτερικού