Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Συμμετοχή εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών σε online έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γλωσσών

Diorismos.gr
Συμμετοχή εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών σε online έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γλωσσών
Συμμετοχή εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών σε online έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γλωσσών

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το υπουργείο παιδείας με το έγγραφο του ΦΣΕ 8/20723/Η1/23-2-2021 ενημερώνει ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών είναι οργανισμός του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe), ο οποίος μελετά, σχεδιάζει και προτείνει στα κράτη μέλη του μέτρα για την ενίσχυση και τη βελτίωση της διδασκαλίας των γλωσσών, με βάση τις αρχές του ανωτέρω Οργανισμού και σε συνεργασία με την αρμόδια μονάδα γλωσσικής πολιτικής, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους διεθνείς Οργανισμούς (Ο.Ο.Σ.Α., ΟΥΝΕΣΚΟ, κ.ά.). Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στα οκτώ ιδρυτικά κράτη-μέλη του.

Το Υπουργείο Παιδείας επανεντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών τον Μάρτιο του 2015, λίγο πριν την έναρξη του τετραετούς προγράμματος, με τίτλο Languages at the heart of learning 2016-2019 και έκτοτε συμμετέχει πλήρως σε όλες τις δραστηριότητές του.

Το τρέχον τετραετές Πρόγραμμα για την περίοδο 2020-2023, φέρει τον τίτλο Inspiring innovation in language education: changing contexts, evolving competences και περιλαμβάνει επιμέρους θεματικές ενότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν περαιτέρω μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://www.ecml.at/ECML-Programme/Programme-Overview/tabid/155/language/en-GB/Default.aspx
Το έτος 2020, λόγω της πανδημίας Covid-19, σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για τον πλανήτη, επηρεάζοντας τις περισσότερες ανθρώπινες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης και της εκπαίδευσης. Οι ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, έλαβαν μέτρα για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση χρειάστηκε να προσαρμοστεί και η διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων.

Με αφορμή τις νέες συνθήκες εκπαίδευσης, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών, σε συνεργασία με το Professional Network Forum, διεξάγει online πανευρωπαϊκή έρευνα, με θέμα Language education in Europe: The impact of Covid-19, με σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν ξένες γλώσσες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης αντιμετώπισαν και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την πρόκληση.

Η έρευνα στοχεύει στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια Συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα και πρόκειται να δημοσιευτούν. Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΥΠΑΙΘ στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών, καλούνται οι αποδέκτες του παρόντος εγγράφου να ενημερώσουν άμεσα σχετικά με την έρευνα όλο το διδακτικό προσωπικό ξένων γλωσσών αρμοδιότητάς τους ώστε να συμμετάσχει σε αυτήν, μέσω του κάτωθι συνδέσμου: https://languageeducationandcovid.questionpro.com Η συμμετοχή στην online έρευνα είναι δυνατή έως 28 Φεβρουαρίου 2021.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Εγκύκλιοι αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς και από ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ
Σχετικά με τη δυνατότητα πρόσληψης αναπληρωτών που κατέχουν ήδη θέση στο Δημόσιο
Υποτροφίες HELMEPA για το 2021-2022
Διευκρινίσεις με τις αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε πρότυπα- πειραματικά
Τελική επιβεβαίωση αιτήσεων των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021
Υποτροφίες στα τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Αιτήσεις για το πρακτικό μέρος εξετάσεων πιστοποίησης της ειδικότητας ΙΕΚ Οχημάτων