Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ για το 2020-2021

Diorismos.gr
Εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ για το 2020-2021
Εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ για το 2020-2021

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το υπουργείο παιδείας με την απόφαση Φ25γ/160706/Δ4/24-11-2020 (ΦΕΚ 5239/Β/26-11-2020) ανακοίνωσε την εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ για το 2020-2021

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. - Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑ.Λ. του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, εφαρμόζεται πρόγραμμα εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.).

Η Εναλλακτική Ενισχυτική Διδασκαλία είναι ενισχυτική διδασκαλία που έχει ως σκοπό τη βελτίωση των μαθησιακών επιδόσεων των μαθητών, την παιδαγωγική υποστήριξή τους και παρέχεται με συνδιδασκαλία κατά τις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Η Εναλλακτική Ενισχυτική Διδασκαλία (ΕΕΔ) εφαρμόζεται για το σχολικό έτος 2020-2021 σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της χώρας, με προτεραιότητα στους μαθητές της Α΄ τάξης των ΕΠΑΛ και προβλέπει τη διδασκαλία των μαθημάτων Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά με συνδιδασκαλία δύο εκπαιδευτικών της ίδιας ειδικότητας μέσα στην τάξη.

Η Εναλλακτική Ενισχυτική Διδασκαλία (ΕΕΔ) υλοποιείται σύμφωνα με τα Ωρολόγια Προγράμματα Σπουδών (ΩΠΣ) και τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών (ΑΠΣ), με στόχο την ενίσχυση του γλωσσικού και αριθμητικού γραμματισμού των μαθητών των ΕΠΑΛ κατά το πνεύμα και το περιεχόμενο των προβλεπομένων. Στη συνδιδασκαλία διδάσκουν ο Υπεύθυνος Καθηγητής Μαθήματος (ΥΜ) και ο Συνεργάτης Καθηγητής Μαθήματος (ΣΜ), οι οποίοι αποτελούν τη Διδακτική Ομάδα.

Κύριο αντικείμενο της συνεργασίας τους είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της συνδιδασκαλίας στα αντίστοιχα μαθήματα και η διαφοροποίηση της διδασκαλίας σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των μαθητών και μαθητριών προς επίτευξη των στόχων της Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΕΕΔ) και η διαμόρφωση του βέλτιστου κλίματος μάθησης και λειτουργίας των μαθητών στη σχολική κοινότητα, σύμφωνα με τους στόχους της πράξης Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ - Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ. Ως Υπεύθυνος Καθηγητής Μαθήματος (ΥΜ) ορίζεται ο εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας στον οποίο ο Σύλλογος αναθέτει τη διδασκαλία του μαθήματος. Ως Συνεργάτης Καθηγητής Μαθήματος (ΣΜ) ορίζεται ο εκπαιδευτικός που προσλαμβάνεται ή τοποθετείται για τις ανάγκες της εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας του προγράμματος Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ και ορίζεται με απόφαση Συλλόγου Διδασκόντων.

Η στελέχωση των ΕΠΑΛ με εκπαιδευτικούς για την υλοποίηση της εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας στο πλαίσιο της πράξης Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ - Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ γίνεται με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, που προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με βάση την κατάταξη των υποψηφίων στον οικείο πίνακα......

Δείτε το ΦΕΚ



 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter




Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Πρόσβαση στα μουσικά τμήματα των υποψηφίων Ελλήνων του εξωτερικού
Εγκύκλιος για τη διαδικασία καταχώρισης στην ειδική εφαρμογή stop-bullying.gov.gr
Προσωρινοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό
Εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές ΣΤ Δημοτικού & Γ Γυμνασίου σε εθνικό επίπεδο
Τροποποίηση κατάταξης σχολών, τμημάτων και κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία
Αιτήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ86 για απόσπαση στο ΥΠΑΙΘΑ και τις περιφερειακές διευθύνσεις
Αιτήσεις για απόσπαση εκπαιδευτικών ΠΕ78,ΠΕ80,ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84 καιΤΕ02.02 στο ΥΠΑΙΘΑ