Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Η Ε.Ε. δημοσίευσε την ετήσια έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης

Diorismos.gr
Η Ε.Ε. δημοσίευσε την ετήσια έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης
Η Ε.Ε. δημοσίευσε την ετήσια έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα την ετήσια έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.

Τι είναι η έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης;

Για όγδοη συνεχή χρονιά, η έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για το 2019 συγκεντρώνει ευρύ φάσμα στοιχείων για να καταδείξει την εξέλιξη των εθνικών συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Η έκθεση μετρά την πρόοδο των χωρών προς την επίτευξη των στόχων του στρατηγικού πλαισίου Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2020 (EΚ 2020) για την ευρωπαϊκή συνεργασία στους συγκεκριμένους τομείς. Παρέχει επίσης στοιχεία σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την εκπαίδευση στο πλαίσιο της διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Η έκθεση παρακολούθησης διατυπώνει προτάσεις για μεταρρυθμίσεις πολιτικής χάρη στις οποίες τα εθνικά συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης θα ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας.

Επιπλέον, η έκθεση βοηθά στον εντοπισμό των τομέων στους οποίους πρέπει να κατευθυνθεί η χρηματοδότηση της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τις δεξιότητες μέσω του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ, του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου (ΠΔΠ).

Η έκθεση παρακολούθησης αποτελείται από συγκριτική παρουσίαση μεταξύ των χωρών και από 28 λεπτομερείς εκθέσεις ανά χώρα.

Η έκδοση του 2019
Ο επίτροπος Τιμπόρ Νάβρατσιτς παρουσίασε την έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για το 2019 κατά τη δεύτερη σύνοδο κορυφής για την εκπαίδευση στην Ευρώπη στις 26 Σεπτεμβρίου 2019.

Η τελευταία έκδοση εστιάζει κυρίως στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θεωρείται ότι αποτελούν τον σημαντικότερο παράγοντα για την κάλυψη των μαθησιακών αναγκών των μαθητών εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Βασιζόμενη σε νέα στοιχεία, η έκθεση παρακολούθησης καταδεικνύει τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη της ΕΕ για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους καλύτερους επαγγελματίες του τομέα. Η πρόκληση αυτή αναμένεται να ενισχυθεί την επόμενη δεκαετία καθώς αναμένεται κύμα συνταξιοδοτήσεων έμπειρων εκπαιδευτικών.

Η φετινή έκδοση της έκθεσης παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας δεκαετίας από την έναρξη του στρατηγικού πλαισίου για την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης - ΕΚ 2020. Από την καθιέρωση των κριτηρίων αναφοράς της ΕΕ το 2009, ως μέρος αυτής της διαδικασίας, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την επέκταση της συμμετοχής στην εκπαίδευση.

Ωστόσο, περίπου το 20% των δεκαπεντάχρονων μαθητών σε όλη την Ευρώπη εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο εκπαιδευτικής φτώχειας, καθώς δεν διαθέτουν βασικές δεξιότητες στην ανάγνωση, τη γραφή και τα μαθηματικά ή επαρκείς γνώσεις στις θετικές επιστήμες. Μεταξύ των πρόσθετων τομέων προτεραιότητας που αποτελούν αντικείμενο παρακολούθησης περιλαμβάνονται οι εξής: οι γλωσσικές δεξιότητες και η εκπαίδευση των ενηλίκων, οι εκπαιδευτικοί, οι επενδύσεις στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών στην εκπαίδευση, η επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση και η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ).

Στη συνέχεια θα βρείτε, τόσο στα αγγλικά όσο και στις σχετικές εθνικές γλώσσες, τις εκδόσεις που σχετίζονται με την έκθεση παρακολούθησης για το 2019 (εκθέσεις ανά χώρα για τα κράτη μέλη της ΕΕ, ενημερωτικά δελτία και γραφήματα, φυλλάδιο σχετικά με τα κριτήρια αναφοράς της ΕΕ, καθώς και σύνολα δεδομένων, χάρτες και διαγράμματα που μπορούν να εξατομικευτούν).
Περισσότερες πληροφορίες


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
621 προσλήψεις Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών για το διδακτικό έτος 2020-21
Στο υπουργείο παιδείας η ομάδα συντονισμού για τα σχολεία με νέα τηλέφωνα και e-mail
Παράταση αιτήσεων μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις
Μαθητικός διαγωνισμός «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη- Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο»
Εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ για το 2020-2021
Αιτήσεις ατόμων που πασχουν από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ
550 θέσεις μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ