Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Συμπερίληψη παιδιών προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία»

Diorismos.gr
Πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Συμπερίληψη παιδιών προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία»
Πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Συμπερίληψη παιδιών προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία»

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το υπουργείο παιδείας με το έγγραφο του 142222/Η1/19-10-2020 ανακοίνωσε την πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα Συμπερίληψη παιδιών προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία

Η Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία είναι ένα τριετές εθνικό πρόγραμμα που υποστηρίζεται από την επιχορήγηση ΕΕΑ (ΕΕΑ Grants) και το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Διαχειριστής του προγράμματος είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (European Wergeland Centre - EWC) (https://theewc.org/) με το οποίο το ΥΠΑΙΘ έχει συνάψει σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε κατά το σχολικό έτος 2019-2020 με τη συμμετοχή 18 σχολείων της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έως το τέλος του σχολικού έτους 2021-2022 υπολογίζεται να έχουν συμμετάσχει έως 150 σχολεία που έχουν τάξεις υποδοχής. Κατά το σχολικό έτος 2020-2021, το πρόγραμμα απευθύνεται σε 50 Γυμνάσια των Περιφερειών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στερεάς Ελλάδος, Θεσσαλίας και Ηπείρου στα οποία λειτουργούν τάξεις υποδοχής με μαθητές πρόσφυγες. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει τον σχολικό δημοκρατικό πολιτισμό ούτως ώστε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας να είναι ευπρόσδεκτα και να προάγεται ποιοτική εκπαίδευση για όλους.

Το πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας το σχολείο ως σύνολο, θα προσφέρει επιμόρφωση και υποστήριξη σε διευθυντές, εκπαιδευτικούς και γονείς σχολείων, μέσω της εκπαίδευσης στη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η ενίσχυση της ευρύτερης σχολικής κοινότητας (διεύθυνση, εκπαιδευτικοί, μαθητές) και της τοπικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος, για κάθε σχολείο που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν:


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
621 προσλήψεις Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών για το διδακτικό έτος 2020-21
Στο υπουργείο παιδείας η ομάδα συντονισμού για τα σχολεία με νέα τηλέφωνα και e-mail
Παράταση αιτήσεων μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις
Μαθητικός διαγωνισμός «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη- Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο»
Εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ για το 2020-2021
Αιτήσεις ατόμων που πασχουν από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ
550 θέσεις μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ