Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Τηλεδιάσκεψη Webex για τους εκπαιδευτικούς, χρήση και υποστήριξη

Diorismos.gr
Τηλεδιάσκεψη Webex για τους εκπαιδευτικούς, χρήση και υποστήριξη
Τηλεδιάσκεψη Webex για τους εκπαιδευτικούς, χρήση και υποστήριξη

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (28-9-2020)

Σε συνέχεια της απόφασης (120126/ΓΔ4/12-09-2020, 3882/Β/2020 και εγκύκλιος 121802/ΓΔ4/15-9-2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) σε συνεργασία με το ΥΠΑΙΘ, υλοποίησε την τηλεδιάσκεψη Webex για εκπαιδευτικούς με την πλατφόρμα Cisco Webex, με πιστοποίηση από την κεντρική του υπηρεσία πιστοποίησης (sso) του ΠΣΔ.

Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται από την ιστοσελίδα https://webex.sch.gr, στην οποία υπάρχει επιλογή σε σελίδα με Οδηγίες και επιλογή για την Υποστήριξη των χρηστών.

Η υπηρεσία παρέχεται σε όλες τις κατηγορίες χρηστών, εκπαιδευτικών, στελεχών και διοικητικών υπαλλήλων που εντάσσονται στην Α’/θμια και Β’/θμια εκπαίδευση, καθώς και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Μαθητείας και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης σύμφωνα με τη σελίδων των οδηγιών https://webex.sch.gr/docs.php

Είσοδος και χρήση της υπηρεσίας
Ξεκινήστε την είσοδο σας στην υπηρεσία Τηλεδιάσκεψη Webex για Εκπαιδευτικούς από την ιστοσελίδα του ΠΣΔ https://webex.sch.gr.
Αν παλαιότερα είχατε δημιουργήσει δωρεάν λογαριασμό οπότε δεν είναι δυνατή η εγγραφή στην υπηρεσία, τότε πρέπει να τον διαγράψετε σύμφωνα με τις οδηγίες διαγραφής.
Αν αποτυγχάνετε να διαγράψετε τον παλαιό (δωρεάν) λογαριασμό σας στο WebEx που είχατε δημιουργήσει με e-mail του ΠΣΔ, τότε μπορείτε να ζητήσετε από το ΠΣΔ την ανάκτηση (reclaim) του παλιού σας λογαριασμού και την μεταφορά του στην υπηρεσία Τηλεδιάσκεψη για Εκπαιδευτικούς, όπως ακριβώς υποδεικνύεται στο τέλος των οδηγιών διαγραφής.

Υποδείξεις:
Δοκιμάστε πρώτα να εισέλθετε στην υπηρεσία από τη https://webex.sch.gr και μόνο αν αποτύχει η προσπάθεια προχωρήστε στη διαγραφή του παλιού λογαριασμού σας.
Συνιστούμε να μην ακολουθείτε άλλες διαδικασίες διαγραφής, καθώς και χρήσης, πέρα των πιο πάνω επίσημων οδηγιών του ΠΣΔ.

Οδηγίες
Στη σελίδα της υπηρεσίας και στην επιλογή Οδηγίες υπάρχει το ακόλουθο υλικό το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται:

Διαδικασία αρχικής εγγραφής εκπαιδευτικών και χρήσης της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης με την πλατφόρμα Cisco WebEx με πιστοποίηση από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. (pdf)
Οδηγίες εγκατάστασης Webex για τον εκπαιδευτικό. (pdf)
Οδηγίες χρήσης Webex για τον εκπαιδευτικό. (pdf)
Διαγραφή παλαιού λογαριασμού webex xxx@sch.gr. (pdf)
Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις, FAQ (pdf)
Εγκύκλιος 121802/ΓΔ4/15-9-2020: Οδηγίες προς Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2020-2021. (pdf)


Εξυπηρέτηση χρηστών

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι, σελ. 9) υπάρχουν δύο επίπεδα εξυπηρέτησης των σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών.

1ο επίπεδο εξυπηρέτησης: Η ομάδα υποστήριξης της κάθε σχολικής μονάδας, όπως έχει οριστεί στο myschool και η οποία αποτελείται από τον Διευθυντή και από τουλάχιστον έναν εκπαιδευτικό με εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες (πχ εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86, επιμορφωτής Β’ επιπέδου ΤΠΕ κτλ), για να προσφέρει υποστήριξη στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου σε ό,τι αφορά αρχικά στην εγγραφή των εκπαιδευτικών στο Webex και κατόπιν στη χρήση της υπηρεσίας WebEx σύμφωνα με τους οδηγούς χρήσης που βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα https://webex.sch.gr
Ο Διευθυντής της κάθε σχολικής μονάδας καλείται να επικαιροποιήσει τα μέλη της ομάδας υποστήριξης στο myschool.
2ο επίπεδο εξυπηρέτησης: Εφόσον η ομάδα υποστήριξης του σχολείου δεν δύναται να επιλύσει κάποιο πρόβλημα που αφορά στην εγγραφή του εκπαιδευτικού στο Webex, τότε επικοινωνεί με την υπηρεσία υποστήριξης χρηστών (help desk) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση) θα βρείτε στη σελίδα https://www.sch.gr/helpdesk.
Η επικοινωνία των εκπαιδευτικών με την υπηρεσία υποστήριξης χρηστών του ΠΣΔ θα γίνεται αποκλειστικά μέσω των ομάδων υποστήριξης της κάθε σχολικής μονάδας.

Δείτε περισσότερα στο https://webex.sch.gr

Ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Αιτήσεις διδασκόντων στα ΕΠΑΛ και ΔΙΕΚ στο πρόγραμμα επιμόρφωσης σε θέματα μαθητείας
Ανταποδοτικές υποτροφίες για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα ΑΕΙ
Προγραμματισμός εξετάσεων πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ
Ενέργειες για την διδασκαλία της κολύμβησης στο σχολικό έτος 2020-2021
Υποτροφίες στο Κέντρο Μελέτης του Ιδρύματος Bogliasco της Ιταλίας 2020
Ενημέρωση για το νομικό πλαίσιο περικοπής αποδοχών λόγω απεργίας ή στάση εργασίας
150 Υποτροφίες για διδακτορικές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο