Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Οδηγίες υλοποίησης προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Diorismos.gr
Οδηγίες υλοποίησης προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Οδηγίες υλοποίησης προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το υπουργείο παιδείας με το έγγραφο του 112310/ΓΔ4/31-8-2020 δίνει οδηγίες Υλοποίησης Προγραμμάτων εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στοχεύοντας να ενισχύσει τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων ενόψει των ενδεχόμενων έκτακτων αναγκών και να αναβαθμίσει τις ψηφιακές δεξιότητες μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω της υγειονομικής κρίσης του Covid-19 εξασφάλισε:

Την ανανέωση της σύμβασης με την εταιρεία Cisco HELLAS Α.Ε., μετά από νέα δωρεά της εταιρείας στο ελληνικό Δημόσιο.
Δωρεάν λογαριασμό ψηφιακής αίθουσας για όλους τους εκπαιδευτικούς.
Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους μαθητές όλων των βαθμίδων στην πλατφόρμα Cisco Webex Meetings.
Στόχος της συμφωνίας αυτής είναι η απρόσκοπτη εφαρμογή της Σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στις περιπτώσεις όπου προκύπτει ανάγκη, βάσει των επιδημιολογικών και επιστημονικών δεδομένων.

Η δημιουργία της ψηφιακής αίθουσας του κάθε εκπαιδευτικού καθώς και όλη η επικοινωνία που αφορά στα θέματα υποστήριξής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα πρέπει να γίνεται μέσω των υπηρεσιακών λογαριασμών ηλεκτρονικής επικοινωνίας των εκπαιδευτικών (@sch.gr). Τα προσωπικά email των εκπαιδευτικών (gmail, yahoo, hotmail, κλπ) αποκλείονται από τη συγκεκριμένη χρήση.
Επομένως, καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί :

Να επιβεβαιώσουν τον ενεργό λογαριασμό τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (http://webmail.sch.gr), χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία εισόδου στο @sch.gr
Να ελέγξουν (σε συνεργασία με το Διευθυντή της σχολικής μονάδας που υπηρετούν) ότι ο λογαριασμός αυτός έχει επικαιροποιηθεί στην προσωπική τους καρτέλα του MySchool.
Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός έχει εγκαταστήσει δωρεάν λογισμικό Webex Meetings (free account) ή Webex Teams με το υπηρεσιακό του email (@sch.gr) καλείται να το απεγκαταστήσει, ώστε να διασφαλιστεί η δωρεάν απρόσκοπτη χρήση του μέσω του επίσημου λογαριασμού του ΥΠΑΙΘ.

Οδηγίες απεγκατάστασης

Όπως έχει αναφερθεί παραπάνω η πρόσβαση στο Cisco Webex Meetings θα γίνεται πλέον μέσω του ΠΣΔ με τους sch.gr email λογαριασμούς σας. Aν έχετε ήδη δωρεάν λογαριασμό (free account) Webex συνδεδεμένο σ’ αυτό το λογαριασμό θα πρέπει να τον διαγράψετε. Για να γίνει αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης (browser - προτιμήστε Google Chrome ή Mozilla Firefox) και ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://mycase.cloudapps.cisco.com/attendeeCaseCreate


2. Δώστε το email που ανήκει στο sch.gr και είναι συνδεδεμένο με τον δωρεάν λογαριασμό (π.χ. myemail@sch.gr) και πατήστε Continue.

3. Προχωρήστε προς το κάτω μέρος της σελίδας και συμπληρώστε το Webex Meetings URL δίνοντας τον σύνδεσμο της προσωπικής σας αίθουσας και το Problem Description γράφοντας Please delete my account, thank you.


4. Προχωρήστε λίγο πιο κάτω, πατήστε τον σύνδεσμο Select a Technology, επιλέξτε Webex Meetings Site (.webex.com) και πατήστε Select

5. Στο μήνυμα που θα βγει πατήστε Close


6. Στη συνέχεια, πατήστε τον σύνδεσμο Choose problem area…, επιλέξτε Subscription Management/Billing και πατήστε Select.

7. Τέλος, συμπληρώστε το όνομα ,το επώνυμο και το τηλέφωνό σας και επιλέξτε Email σαν τρόπο επικοινωνίας.

8. Πριν πατήστε Submit Case, μην ξεχάσετε να κλικάρετε στο τετραγωνάκι I am not a robot για να θεωρηθεί έγκυρη η υποβολή.


9. Αν η υποβολή είναι επιτυχής, θα λάβετε το παρακάτω μήνυμα με τον 9ψήφιο αριθμό καταχώρησης της αίτησης καθώς κι ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική σας θυρίδα.

10. Η αίτησή σας θα διεκπεραιωθεί μέσα σε 48-72 ώρες. Αν προκύψουν εμπόδια, μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στην τοπική υπηρεσία υποστήριξης χρηστών του ΠΣΔ στα στοιχεία που δίνονται στη σελίδα https://www.sch.gr/helpdesk/, δίνοντας τον αριθμό καταχώρησης προκειμένου να εξετάσουμε την περίπτωση.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Απαντήσεις σχετικά με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων από το ΙΕΠ
Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και στην Α τάξη Δημοτικού
Παρατείνεται μέχρι 19 Μαρτίου η συνεδρίαση για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων
Ορισμός της ελάχιστης και μέγιστης τιμής της βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ για το 2021-2022
Παρακολούθηση της ύλης των μαθημάτων που εξετάζονται πανελλαδικά
Οδηγίες για την εξ αποστάσεως άσκηση καθηκόντων ψυχολόγων που έχουν προσληφθεί στα ΕΠΑΛ
Υποτροφίες της Πολωνικής κυβέρνησης για ξένους φοιτητές για το 2021-2022