Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Επισκέψεις σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων

Diorismos.gr
Επισκέψεις σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων
Επισκέψεις σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θα συνεχίσει και κατά το σχολικό έτος 2020 - 2021 την οργάνωση προγράμματος επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της τελευταίας τάξης της πρωτοβάθμιας και όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγούνται στο κτίριο του Κοινοβουλίου και στις παρουσιαζόμενες εκθέσεις. Ενημερώνονται για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής και για τις βασικές αρχές και αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αν η επίσκεψή τους συμπίπτει με τις ώρες λειτουργίας του Κοινοβουλίου παρακολουθούν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση από τα θεωρεία της αίθουσας της Ολομέλειας.

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την με αρ. πρ. Φ.14/80094/Δ2/24.6.2020 απόφαση της έχει εγκρίνει για το σχολικό έτος 2020 - 2021 τη συμμετοχή και τη μετακίνηση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Τα προβλεπόμενα για τη συμμετοχή των σχολείων στο πρόγραμμα, από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, ορίζονται από τις υπουργικές αποφάσεις με αρ. πρ. Φ.12/ΦΜ/48140/Δ1/21.3.2017 (Β' 1115) και 20883/ΓΔ4/12.2.2020 (Β' 456), καθώς και από την με αρ. πρ. Φ.12/ΦΜ/53243/Δ1/2.4.2018 εγκύκλιο.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος της Βουλής: http://foundation.parliament.gr
Οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων είναι οι ακόλουθες:
• Από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2020 για τις επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020.
• Από 11 έως 13 Νοεμβρίου 2020 για τις επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021.
• Από 13 έως 15 Ιανουαρίου 2021 για τις επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2021.

Με βάση την εμπειρία των προηγούμενων ετών, είναι σκόπιμο η αίτηση να υποβάλλεται όσο πιο έγκαιρα γίνεται και να προτιμάται η φθινοπωρινή περίοδος για την πραγματοποίηση της επίσκεψης του σχολείου.
Στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκέψεων στη Βουλή και τη συμπλήρωση της αίτησης. Παρακαλούμε τους/τις ενδιαφερόμενους/-ες εκπαιδευτικούς να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το αρμόδιο γραφείο του Ιδρύματος της Βουλής, στους αριθμούς 210 3735247 και 210 3735245, μόνο αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Η κατάχρηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας οδηγεί σε δυσκολία πραγματοποίησής της όταν αυτή είναι πραγματικά απαραίτητη.
Επίσης, παρακαλούμε τα σχολεία που για οποιονδήποτε λόγο δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τελικά την επίσκεψη που έχουν αιτηθεί να
γνωστοποιούν εγκαίρως την αδυναμία τους, προκειμένου η προγραμματισμένη ώρα της επίσκεψης να διατίθεται σε άλλα ενδιαφερόμενα σχολεία.

» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Ενισχυτική διδασκαλία για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα
Μέχρι 31 Ιανουαρίου οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για επιμόρφωση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση
3η προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛΙΔΕΚ για την ενίσχυση μεταδιδακτορικών ερευνητών
Πρόσληψη Ακαδημαϊκών Υποτρόφων στο τμήμα τεχνών ήχου και εικόνας για το 2020-2021
Αλλαγές στη διαδικασία αξιολόγησης των μαθητών γυμνασίου
ερωτήσεις και απαντήσεις για τις νέες ρυθμίσεις στα ΑΕΙ του υπουργείου παιδείας
Ανακοινώσεις για την ανώτατη εκπαίδευση από το υπουργείο παιδείας