Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα HEInnovate της ΕΕ

Diorismos.gr
Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα HEInnovate της ΕΕ
Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα HEInnovate της ΕΕ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Ελλάδα είναι μια από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες που επελέγησαν να συμμετάσχουν το 2020 στο πρόγραμμα HEInnovate, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθηγητή Βασίλη Διγαλάκη, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου. Η ένταξη μιας χώρας γίνεται κατόπιν σχετικού αιτήματος που τίθεται υπό κρίση πριν λάβει την τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός κ.Β.Διγαλάκης: Τα ελληνικά ΑΕΙ παράγουν σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα, τα οποία όμως δεν αξιοποιούνται επαρκώς στην πραγματική οικονομία. Πρώτο βήμα για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, η συμμετοχή της χώρας μας στο HEInnovate 2020

Το HEInnovate είναι ένα πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους, με στόχο τη σύνταξη μιας τελικής έκθεσης για τη χώρα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ΟΟΣΑ. Η έκθεση θα περιγράφει το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στα ελληνικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης και θα περιλαμβάνει προτάσεις πολιτικής για την ανάπτυξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στους τομείς αυτούς. Θα αναδειχθούν, επίσης, οι βέλτιστες πρακτικές που θα επιτρέψουν στα Ιδρύματα να συνδέσουν την ακαδημαϊκή έρευνα με την οικονομία, υπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τον κοινωνικό τους ρόλο.

Στη διαδικασία θα προσκληθούν να συμμετάσχουν όλα τα ελληνικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης και θα πλαισιωθούν από κοινωνικούς εταίρους και εμπειρογνώμονες. Μέσω του HEInnovate, τα ελληνικά Πανεπιστήμια θα αναδείξουν τις πρωτοβουλίες τους, θα λάβουν τεχνική υποστήριξη στη βελτίωση των δράσεών τους και θα εισέλθουν στη μεγάλη κοινότητα του HEInnovate, αναπτύσσοντας συνεργασία με Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης των χωρών που έχουν ήδη συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Ο κ. Διγαλάκης επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της συμμετοχής σ΄ αυτό το έργο που λειτουργεί ως εργαλείο για την κατανόηση και επισήμανση των ζητημάτων που απασχολούν τα ελληνικά Ιδρύματα, αλλά και ως ευκαιρία για ένταξή τους στην παγκόσμια κοινότητα των πανεπιστημίων που καινοτομούν και διακρίνονται. Ο Υφυπουργός σημείωσε, επίσης, ότι είναι καιρός να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί η πολυετής ακαδημαϊκή και ερευνητική δραστηριότητα των ελληνικών Πανεπιστημίων με μεταφορά της γνώσης στην πραγματική οικονομία. Η συμμετοχή στο HEInnovate είναι ένα εξαιρετικά επωφελές στρατηγικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
10 Υποτροφίες για μεταπτυχιακά στον τομέα της παιδαγωγικής επιστήμης από το ΙΚΥ
Αποτελέσματα μετεγγραφών με την κατηγορία του 5% και αδελφών πασχόντων
Αιτήσεις αποφοίτων ΔΙΕΚ για το πρόγραμμα μαθητείας
Έκδοση προσωρινών πινάκων κατάταξης των προκηρύξεων 4ΕΑ/2029 και 5ΕΑ/2029 του ΑΣΕΠ
Αιτήσεις εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ
Νέο πρόγραμμα για την ευέλικτη μάθηση ενηλίκων από τον ΟΑΕΔ
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για την προκήρυξη 1ΓΕ/2019