Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Δημοσίευση ηλεκτρονικών εκδόσεων του Δικτύου ΕΥΡΙΔΙΚΗ

Diorismos.gr
Δημοσίευση ηλεκτρονικών εκδόσεων του Δικτύου ΕΥΡΙΔΙΚΗ
Δημοσίευση ηλεκτρονικών εκδόσεων του Δικτύου ΕΥΡΙΔΙΚΗ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσίευσε δύο νέες μελέτες.

Η πρώτη μελέτη με τίτλο ‘’The Structure of the European Education Systems-2019/2020: Schematic Diagrams, η Δομή των Εκπαιδευτικών Συστημάτων-2019/2020: Σχηματικά Διαγράμματα περιγράφει τις διαφορετικές δομές εκπαίδευσης και τα διαφορετικά μοντέλα οργάνωσης της εκπαίδευσης ανά την Ευρώπη. Στην τελευταία αυτή έκδοση, ο αναγνώστης θα ανακαλύψει, για παράδειγμα, ότι υπάρχουν τρία κυρίως μοντέλα οργάνωσης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη και μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων στην τριτοβάθμια. Για την κατανόηση και οπτική απεικόνιση αυτών των μοντέλων περιλαμβάνονται χάρτες και εθνικά σχηματικά διαγράμματα μαζί με οδηγό για την ανάγνωσή τους.

Οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν την έκδοση σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στους συνδέσμους:

https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/structure-european-education-systems-201920-schematic-diagrams_en

και https://europa.eu/!wr37mM

Η δεύτερη μελέτη με τίτλο Compulsory Education in Europe-2019/20, η Υποχρεωτική Εκπαίδευση στην Ευρώπη -2019/2020, που ανήκει στη σειρά: Facts & Figures παρέχει πλήθος στοιχείων και πληροφοριών, όπως για τη διάρκεια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη και για το πότε αρχίζει και τελειώνει ηλικιακά. Διαπιστώνεται, για παράδειγμα, ότι στα περισσότερα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα, η υποχρεωτική εκπαίδευση ξεκινά με την πρωτοβάθμια, από την ηλικία των έξι.

Οι μελέτες είναι διαθέσιμμες σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στον σύνδεσμο:

https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/compulsory-education-europe-%E2%80%93-201920_en

και https://europa.eu/!pk33Mr

Οι εκθέσεις αφορούν τις 38 Ευρωπαϊκές χώρες (43 εκπαιδευτικά συστήματα) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus + της Ε.Ε.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων 2020 για ειδικά μαθήματα και δοκιμασίας ΤΕΦΑΑ
Τρόπος διεξαγωγής πανελλαδικών εξετάσεων 2020, γραπτών και προφορικών
Προθεσμία εγγραφής στην Γ τάξη εσπερινού ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2020-2021
Η υπουργική απόφαση για την επαναλειτουργία των ΑΕΙ
Επικαιροποίηση αδειών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών
Αύξηση πρότυπων σχολείων
Ιδρύεται σχολή ξεναγών στη Ρόδο