Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Ημέρες καινοτομίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Diorismos.gr
Ημέρες καινοτομίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ημέρες καινοτομίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά την εκδήλωση Ημέρες Καινοτομίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2019 στους χώρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο και απευθύνεται σε φοιτητές των Σχολών Υγείας, Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης και της Πολυτεχνικής Σχολής.

Ομάδες φοιτητών που εξερευνούν την έξυπνη υγεία θα εξοπλιστούν με τη δοκιμασμένη, συστηματική προσέγγιση του MIT στην Καινοτόμο Επιχειρηματικότητα, ή αλλιώς την Πειθαρχημένη Επιχειρηματικότητα, από τον πιστοποιημένο διδάσκοντα της μεθόδου από το ΜΙΤ και βραβευμένο ειδικό στην εταιρική καινοτομία Δρ Φώτη Φιλιππόπουλο (Curious, Inc.) και θα διαγωνιστούν στην παραγωγή επιχειρηματικών ιδεών.

Η εκδήλωση, με μότο Πάρε μέρος στο απίστευτο - Be part of something awesome, εντάσσεται στο πλαίσιο των Innovation Days που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη από τους κατά τόπους συνεργάτες της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας EIT Health, υπό τον συντονισμό του Imperial College του Λονδίνου.

Την εκδήλωση διοργανώνει το ΕΚΤ ως συντονιστής του ελληνικού κόμβου του EIT Health σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Παντολέων Σκάγιαννη και συντονιστή για την εκδήλωση τον Γιώργο Σταμπουλή, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το φετινό Innovation Day απευθύνεται, όπως πάντα, σε ομάδες που ασχολούνται με την έξυπνη υγεία και θα εστιάσει ειδικότερα στην κατ’ οίκον περίθαλψη (bringing care at home).

Ο Γιώργος Μέγας, Σύμβουλος Καινοτομίας του ΕΚΤ και συντονιστής του ελληνικού κόμβου του EIT Health, θα παρουσιάσει τις υπηρεσίες και τις ευκαιρίες που προσφέρονται μέσα από τις δράσεις του EIT Health σε φοιτητές και αποφοίτους του κλάδου της υγείας (όπως το πρόγραμμα Starship) αλλά και σε νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου (όπως τα προγράμματα και οι διαγωνισμοί EIT Health Innostars, Catapult και Headstart).

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος ο οποίος θα παρουσιάσει σε ένα εξάωρο εντατικό σεμινάριο τη ριζοσπαστική μεθοδολογία του MIT που περιλαμβάνει μια μοναδική και ισχυρή προσέγγιση στην ενοποίηση της επιχειρηματικής και τεχνολογικής στρατηγικής και στην ανάπτυξη κερδοφόρων επιχειρήσεων και τεχνολογιών.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ριζικές βελτιώσεις στις παρουσιάσεις των ιδεών τους (pitch decks) και να εφαρμόσουν τις προδιαγραφές του MIT ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες να προσελκύσουν δυνητικούς επενδυτές στο μέλλον και να προβάλουν την καινοτομία τους.

Τέλος, θα υπάρξει αξιολόγηση των παρουσιάσεων και των καινοτόμων ιδεών των ομάδων από πάνελ ειδικών στο οποίο θα συμμετέχουν και οι διοργανωτές. Η νικήτρια ομάδα θα προκριθεί στον τελικό διαγωνισμό των Innovation Days που θα διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου 2019 στο Παρίσι.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Μεταρρυθμιστική τομή στα ΑΕΙ
10 Υποτροφίες για μεταπτυχιακά στον τομέα της παιδαγωγικής επιστήμης από το ΙΚΥ
Αποτελέσματα μετεγγραφών με την κατηγορία του 5% και αδελφών πασχόντων
Αιτήσεις αποφοίτων ΔΙΕΚ για το πρόγραμμα μαθητείας
Έκδοση προσωρινών πινάκων κατάταξης των προκηρύξεων 4ΕΑ/2029 και 5ΕΑ/2029 του ΑΣΕΠ
Αιτήσεις εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ
Νέο πρόγραμμα για την ευέλικτη μάθηση ενηλίκων από τον ΟΑΕΔ