Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Ίδρυση πειραματικού γυμνασίου και λυκείου στην Κομοτηνή

Diorismos.gr
Ίδρυση πειραματικού γυμνασίου και λυκείου στην Κομοτηνή
Ίδρυση πειραματικού γυμνασίου και λυκείου στην Κομοτηνή

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το θέμα της ίδρυσης Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου υπό την εποπτεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.


Η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Μαίρη Κοσμίδου
Είναι μια ευτυχής συγκυρία. Έχουμε βρεθεί στους ίδιους δρόμους, με το ίδιο σκεπτικό με τις Πανεπιστημιακές σχολές. Ήταν κάτι το οποίο υπήρξε στο μυαλό μου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα, το 2016 δηλώνει για το θέμα η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Μαίρη Κοσμίδου και σημειώνει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής Θα πρέπει να ιδρύσουμε αυτές τις Πειραματικές Σχολικές Μονάδες. Από την στιγμή που έχουμε στον τόπο μας το Πανεπιστήμιο, που μπορεί να βοηθήσει στην ίδρυση τόσο του Γυμνασίου, όσο και του Λυκείου. Τα οφέλη των σχολικών αυτών μονάδων δεν περιορίζονται μόνο στους μαθητές που φοιτούν , αλλά επεκτείνονται.

Σύμφωνα με την κα Κοσμίδου με τους Ομίλους που διαθέτουν τις απογευματινές ώρες εντάσσουν και μαθητές από τις γύρω σχολικές μονάδες. Με τις επιμορφώσεις τις οποίες οι συνάδελφοί μας θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν θα ωφεληθούν γιατί θα ενδυναμωθούν στην διδασκαλία και στις μεθόδους διδασκαλίας που μπορούμε να έχουμε και να εφαρμόσουμε στην περιοχή μας. ʼλλωστε, είμαστε μια περιοχή με τέτοιο πλούτο πολιτισμικό, που νομίζω ότι προσφέρεται και θα ήταν και χαρά των Πανεπιστημιακών να δουλεύουν στα σχολεία μας. δηλώνει η κα Κοσμίδου και σημειώνει ότι τα σχολεία ήταν πάντα ανοικτά. Τα Τμήματα της Φιλολογίας και της Κοινωνικής Διοίκησης είχαν συνεργασία, οι φοιτητές κάνουν τις πρακτικές τους μέσα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης της Ροδόπης. Το Πειραματικό Γυμνάσιο Λύκειο έρχεται να συμπληρώσει, να προσθέσει ακόμη ένα λιθαράκι σ’ αυτό που προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια να χτίσουμε, την αναβάθμιση της ποιότητας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. δηλώνει η κα Κοσμίδου.

Προς αναζήτηση η Στέγη
Όσον αφορά στο θέμα της στέγασης της καινούργιας αυτής Σχολικής Μονάδας; Είναι ένα θέμα προς διερεύνηση, καθώς υπάρχει έλλειψη χώρων στην πόλη της Κομοτηνής. Μια πρόταση είναι να χρησιμοποιηθεί το σχολείο, όπου τώρα στεγάζεται το Σχολείο της Δεύτερης Ευκαιρίας, επειδή το πρωί δεν λειτουργεί, θα μπορούσε να φιλοξενήσει τουλάχιστον στην αρχή του μια τέτοια Μονάδα. Μια δεύτερη πρόταση, ίσως, θα μπορούσε να είναι η συστέγαση σε κάποιο ημερήσιο Γυμνάσιο Λύκειο αντίστοιχα, αφού αυτά θα μειώσουν τον αριθμό των Τμημάτων τους, οπότε θα υπάρχουν και αίθουσες που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Δεν θα ήθελα να συζητήσω τη λύση να βγούμε εκτός αστικού κορμού της πόλης. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να πηγαίναμε στο Νέο Σιδηροχώρι, όπου υπάρχει ένα υπέροχο σχολικό κτίριο, το οποίο σαν σχολείο χάνει μαθητές και θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε, αλλά αυτό προσθέτει ένα επιπλέον έξοδο, το έξοδο της μεταφοράς. Κι αν υπάρχουν μαθητές που ούτως η άλλως μεταφέρονται από τους μικρότερους οικισμούς μέσα στην Κομοτηνή θα ήταν μια επιπλέον ταλαιπωρία αυτών των παιδιών να πηγαίνουν μετά εκεί. Υπάρχει επίσης η λύση του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής , θα μπορούσε να ήταν μια επιλογή, αλλά είναι υπόθεση και της Σχολικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου. εξηγεί η κα Κοσμίδου σημειώνοντας πως και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου είναι θετικοί και στηρίζουν αυτή την υπόθεση.

Πολλά τα οφέλη για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τοπική κοινωνία
Σταχυολογώντας δε τα σημαντικότερα οφέλη από την λειτουργία σημειώνει: Θα βάλλουν ένα λιθαράκι σ’ αυτό που λέμε εκπαιδευτική έρευνα για το πώς μπορώ να διδάξω καλύτερα αυτό που θέλω να περάσω στα παιδιά. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Όφελος διαχέεται στην υπόλοιπη κοινωνία γιατί ένα πειραματικό σχολείο κάνει δράσεις στις οποίες συμμετέχουν και τα υπόλοιπα παιδιά και τις βλέπει και η υπόλοιπη κοινότητα αναφέρει η κα Κοσμίδου και προσθέτει Έχουμε ενδυναμωμένους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα μπουν μετά, στα υπόλοιπα σχολεία, να ενδυναμώσουν τα παιδιά που ανήκουν στα τυπικά δημόσια σχολεία της πόλης και της περιφέρειας ολόκληρης.

Πηγή ΕΡΤ


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Προπαρασκευαστικό πρόγραμμα πιστοποίησης των αποφοίτων του μεταλυκειακού έτους ΕΠΑΛ
Μέχρι 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για τις υποτροφίες HELMEPA 2020-2021
Ποσοστά εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για αποφοίτους προηγούμενων ετών
Εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας της Ελληνομάθειας Οκτωβρίου 2020
Λειτουργία υπηρεσιών υπουργείου παιδείας
Μέχρι 12/06 οι αιτήσεις για συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις των αστυνομικών σχολών
Οδηγίες για την ίδρυση και λειτουργία τάξεων υποδοχής