Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

30η επέτειος των δραστηριοτήτων Jean Monnet

Diorismos.gr
30η επέτειος των δραστηριοτήτων Jean Monnet
30η επέτειος των δραστηριοτήτων Jean Monnet

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Σήμερα, ο Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Τιμπόρ Νάβρατσιτς, φιλοξενεί εκδήλωση υψηλού επιπέδου για τον εορτασμό των 30 ετών αριστείας στη διδασκαλία και την έρευνα σχετικά με την ΕΕ. Οι δραστηριότητες Jean Monnet αποτελούν μέρος του προγράμματος Erasmus+. Στόχος τους είναι η προώθηση της αριστείας στις ευρωπαϊκές σπουδές σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο, καθώς και η σύνδεση πανεπιστημιακών, ερευνητών και υπεύθυνων χάραξης πολιτικής. Μεταξύ των ετών 1989 και 2019, οι δραστηριότητες Jean Monnet στήριξαν περισσότερα από 1 000 πανεπιστήμια σε περίπου 100 χώρες, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να προσφέρουν μαθήματα ευρωπαϊκών σπουδών στο πλαίσιο των προγραμμάτων σπουδών τους. Από αυτές επωφελούνται πλέον 300 000 φοιτητές κάθε χρόνο.


Οι δραστηριότητες Jean Monnet (1888-1979), που πήραν το όνομά τους από έναν από τους πατέρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν μέρος του Erasmus+, του ευρωπαϊκού προγράμματος για τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι επιστήμονες από οποιοδήποτε επίσημα αναγνωρισμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον κόσμο, γεγονός που συμβάλλει στην επέκταση της σχετικής με την Ευρωπαϊκή Ένωση διδασκαλίας και έρευνας σε χώρες όπου είναι πολύ περιορισμένες οι γνώσεις στον σχετικό τομέα.

Οι δικαιούχοι των επιχορηγήσεων Jean Monnet απολαύουν πλήρους ακαδημαϊκής ελευθερίας και αναμένεται να παράγουν ανεξάρτητες και επιστημονικά άρτιες εργασίες.

Οι δραστηριότητες Jean Monnet στηρίζουν επίσης διάφορα καθορισμένα ιδρύματα στην Ευρώπη για την επιδίωξη της αριστείας στις ευρωπαϊκές σπουδές και την έρευνα.

Η σημερινή εκδήλωση στις Βρυξέλλες εντάσσεται στην εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον εορτασμό τριών δεκαετιών επιτευγμάτων από τις δραστηριότητες Jean Monnet. Η εκστρατεία αυτή θα διαρκέσει έως το τέλος του 2019, με εκατοντάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε ολόκληρο τον κόσμο, στο πλαίσιο των οποίων ο εορτασμός της 30ής επετείου θα προσφέρει την ευκαιρία σε πρώην και σημερινούς δικαιούχους των δραστηριοτήτων Jean Monnet να διοργανώσουν συζητήσεις, συνέδρια, εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες για τους φοιτητές, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους πολίτες.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων για το 2019-2020
Παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη σύσταση της εθνικής αρχής ανώτατης εκπαίδευσης
Υποτροφίες σε πολίτες της Κύπρου από την ΟΠΑΠ Κύπρου
Πρόσβαση σε εκατομμύρια ηλεκτρονικά τεκμήρια από την εθνική βιβλιοθήκη
Θέση ακαδημαϊκού υποτρόφου στο τμήμα περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου
Υποβολή αιτήσεων υποψηφίων διδασκόντων στην ενισχυτική διδασκαλία 2019-20
Αποτελέσματα ενστάσεων - αιτήσεων θεραπείας μετεγγραφών ακαδημαϊκού έτους 2019-2020