Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στην ΑΕΝ Ασπροπύργου

Diorismos.gr
Σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στην ΑΕΝ Ασπροπύργου
Σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στην ΑΕΝ Ασπροπύργου

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το σύστημα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning), το οποίο παρέχει ως χορηγία για τα επόμενα τρία έτη η εταιρία SQLearn στις δέκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Ελλάδας, στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσιάστηκε σήμερα στην ΑΕΝ Ασπροπύργου. Στην τελετή ήταν παρών ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ασπροπύργου, Πλοίαρχος ΛΣ Σταμάτης Φωτεινός, ο Διευθυντής της ΔΕΚΝ, Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Στέλιος Μπέλλας, ο Γενικός Διευθυντής της SQLearn Σπύρος Γκούμας, ο εκπρόσωπος της εταιρίας Theta Marine Consulting, η οποία παρέχει το πρωτογενές υλικό, Cpt Ιωάννης Θεοδωράκας, διευθυντές, καθηγητές και στελέχη της ΑΕΝ Ασπροπύργου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.


Πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι μαθητές με προσωπικούς μοναδικούς κωδικούς θα μπορούν να παρακολουθούν ψηφιακά μαθήματα που έχει υλοποιήσει η SQLearn σε συνεργασία με τη Theta Marine Consulting. Τα μαθήματα συνεχώς ανανεώνονται. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει ακόμα σύστημα αυτοματοποιημένης διαχείρισης της εκπαίδευσης (Training Matrix),


Η παρακολούθηση των ψηφιακών μαθημάτων προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή του εκπαιδευόμενου, ενισχύοντας έτσι τη σημασία της αυτο-εκπαίδευσης στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων (soft skills). Το εν λόγω σύστημα χρησιμοποιείται ήδη από τη ναυτιλιακή αγορά για επιμόρφωση και κατάρτιση των πληρωμάτων ακόμα και στο ταξίδι, στο πλαίσιο μιας συνεχούς εκπαίδευσης σε ζητήματα που καλύπτουν απαιτήσεις διεθνείς, εθνικές και της σημαίας, ασφαλείας κ.λπ. Η δομή των ψηφιακών μαθημάτων, τα οποία περιλαμβάνουν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές όπως 3D animation, είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τη θεωρία εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το όλο σύστημα έχει πιστοποίηση από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα. Τα μαθήματα γίνονται στα Αγγλικά, που είναι η γλώσσα την οποία χρησιμοποιούν διεθνώς οι ναυτικοί.


Η γνώση είναι δύναμη και όσο η γνώση ενισχύεται τόσο ενισχύεται και η αυτοπεποίθηση του ανθρώπου, δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στα εγκαίνια του συστήματος e-learning, στον Ασπρόπυργο. Το ίδιο σύστημα έχει ήδη εγκατασταθεί στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών. Ο κ. Κουρουμπλής ευχαρίστησε τον κ. Γκούμα για την χορηγία της εταιρίας του και τόνισε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στη Ναυτική Εκπαίδευση και ιδίως στις νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες. Όπως είπε πολύ σύντομα το Υπουργείο Ναυτιλίας θα καταθέσει διάταξη νόμου που θα προβλέπει μεγάλη αύξηση των οργανικών θέσεων των καθηγητών, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή αναπλήρωση των θέσεων που κατάργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής E-Learning
 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Καθορισμός σχολείων τοποθέτησης Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων
Ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2018-2019
123 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Πρόγραμμα προετοιμασίας πιστοποίησης μαθητών στη χρήση των ΤΠΕ
Αύξηση δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη
Αύξηση κατά 50% των αιτήσεων για τη μαθητεία το σχολικό έτος 2018-2019
Προσωρινά αποτελέσματα προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας στο ΕΚΠΑ