Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

5ος Μαθητικός διαγωνισμός «Κάπνισμα και Περιβάλλον» για μαθητές Π.Ε. και Δ.Ε.

Diorismos.gr
5ος Μαθητικός διαγωνισμός «Κάπνισμα και Περιβάλλον» για μαθητές Π.Ε. και Δ.Ε.
5ος Μαθητικός διαγωνισμός «Κάπνισμα και Περιβάλλον» για μαθητές Π.Ε. και Δ.Ε.

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα Κάπνισμα και Περιβάλλον για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του 8ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος Παιδεία Για Έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα που διοργανώνει το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis Research Lab - Hellenic Cancer Society

Ο εν λόγω διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων, της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γυμνασίων και της Α΄ τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και θα πραγματοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος. Οι μαθητές του Δημοτικού καλούνται να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής με θέμα Κάπνισμα και Περιβάλλον, ενώ οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ τάξης Λυκείου καλούνται να γράψουν μία επιστολή ή γράμμα με θέμα Κάπνισμα και Περιβάλλον, η οποία μπορεί να απευθύνεται όπου ο μαθητής επιθυμεί.
Επισημαίνεται ότι η διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί με τις εξής προϋποθέσεις: …(α) η γνωστοποίηση και η διάχυση δημοσιότητας σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό δύναται να γίνει μέσω των σχολείων κατά τρόπο θεμιτό και πρόσφορο (π.χ. με γραπτή ή/και προφορική ανακοίνωση από τους/τις εκπαιδευτικούς ή τη Διεύθυνση του σχολείου ή με διανομή φυλλαδίων), μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του ανοίγματος του σχολείου και της διασύνδεσης σχολείου και των κοινωνικών φορέων, και όχι με αποκλειστικό στόχο τη συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό, (β) η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στο διαγωνισμό θα είναι προαιρετική, υποβάλλοντας ο καθένας/η καθεμία, στην περίπτωση που επιθυμεί να συμμετάσχει, χωριστά το δικό του/της έργο (ατομική συμμετοχή), (γ) τα έργα όλων των μαθητών/-τριών θα αποσταλούν απευθείας στην επιτροπή χωρίς ευθύνη και εμπλοκή της Διεύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου, (δ) η όλη διενέργεια του διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, διαχείριση αποσταλέντων και βραβευθέντων έργων, δημοσιοποίηση) θα υλοποιηθεί με ευθύνη των διοργανωτών και της οργανωτικής επιτροπής, σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/-τριών και των πνευματικών δικαιωμάτων.

Τελική ημερομηνία υποβολής των έργων ζωγραφικής και των γραπτών κειμένων (επιστολή ή γράμμα) είναι η 13η Νοεμβρίου 2017. Τα έργα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ως συνημμένο αρχείο pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση vevan@researchlab.gr. Η παρουσίαση των βραβευμένων έργων και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την 28η Νοεμβρίου 2017 στο πλαίσιο του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, το οποίο θα λάβει χώρα στην Τρίπολη, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Για τους νικητές από σχολεία εντός της Τρίπολης, υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη της μετακίνησής τους προς και από το χώρο του Συνεδρίου (κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς).
Για τους νικητές από σχολεία εκτός Τρίπολης, υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και 1 διανυκτέρευσης (εφόσον είναι αναγκαίο), ώστε να παρουσιάσουν τα έργα τους και να παραστούν στην απονομή των βραβείων. Ειδικότερα για τις ομαδικές συμμετοχές ο μέγιστος αριθμός μαθητών, για τους οποίους μπορούν να καλυφθούν μεταφορικά και διαμονή, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις ανά βραβείο, συμπεριλαμβανομένου και του συνοδού εκπαιδευτικού ή κηδεμόνα Μαθητικού Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, το οποίο θα λάβει χώρα στην Τρίπολη, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες μπορούν να απευθύνονται στο Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis Research Lab - Hellenic Cancer Society (Δορυλαίου 8, Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα, τηλ. επικοινωνίας: 210 - 6470056, email: info@researchlab.gr ).

Τέλος, σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής E-Learning
 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Προκήρυξη εξετάσεων κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας Νοεμβρίου 2018
Ενημέρωση υποψηφίων σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2019
Δημοσίευση νέων μελετών του Δικτύου «Ευρυδίκη»
Δυνατότητα μετάθεσης του ωραρίου λειτουργίας των εσπερινών ΕΠΑΛ
Μόνιμοι διορισμοί 15.000 εκπαιδευτικών ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας
Πρόσληψη ψυχολόγων στα Επαγγελματικά Λύκεια
Σχολικά γεύματα σε 954 δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19