Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση RSS Κατηγορίας

Εντός του Νοεμβρίου η Τράπεζα Θεμάτων για όλη την ύλη της Β Λυκείου

Diorismos.gr
Εντός του Νοεμβρίου η Τράπεζα Θεμάτων για όλη την ύλη της Β Λυκείου
Εντός του Νοεμβρίου η Τράπεζα Θεμάτων για όλη την ύλη της Β Λυκείου

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα είναι αναρτημένα τα θέματα του α’ τετραμήνου και κάποια θέματα του β’ τετραμήνου και εντός Νοεμβρίου θα είναι αναρτημένη όλη η ύλη της Β’Λυκείου στην Τράπεζα Θεμάτων.

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως τόνισε ο κ. Δερμεντζόπουλος, η Τράπεζα Θεμάτων είναι ένα ζωντανό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ο βασικός της κορμός έχει μπει στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Επίσης, χαρακτήρισε ως κερδισμένο στοίχημα το επιτυχές άνοιγμα των σχολείων, ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει στο διάστημα αυτό για να καλυφθεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κενών του εκπαιδευτικού προσωπικού με αναπληρωτές, μια διαδικασία που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη, λαμβανομένων υπόψη όλων των προβλημάτων που έχουμε ως υπουργείο και ως χώρα στο θέμα των δημοσιονομικών.

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στις βελτιωτικές παρεμβάσεις στον Ν.4186/2013 και ειδικά για τον τρόπο προαγωγής των μαθητών της Α’ Λυκείου, και τον εξορθολογισμό της Τράπεζας Θεμάτων και η διαχείριση των θεμάτων.

Για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ανέφερε ότι είναι διαδικασία που προχωρά κανονικά, μέσα στις προθεσμίες και θα συνεχίσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Για το Κοινωνικό Σχολείο υπενθύμισε την καθιέρωση της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού την οποία χαρακτήρισε ως μια εμβληματική και συμβολική κίνηση που δείχνει τις προθέσεις μας.

Παρουσιάζοντας και τις άλλες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα Cyberkidπου βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία με τη συνεργασία και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στο Πρόγραμμα οδικής ασφάλειας που αφορά μαθητές Δημοτικού Σχολείου.

Παρουσιάζοντας τις νομοθετικές πρωτοβουλίες επανέλαβε ότι το Σχέδιο Νόμου για την Έρευνα και Τεχνολογία έχει ήδη κατατεθεί και συζητείται, ενώ αναφορικά με το άλλο Σχέδιο Νόμου για την Ειδική Αγωγή εκτίμησε τον επόμενο μήνα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα είναι σε θέση να το καταθέσει στη Βουλή.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος στη συνέχεια περιέγραψε τις δράσεις που βρίσκονται υπό προγραμματισμό και στις οποίες περιλαμβάνονται η αντιμετώπιση των φαινομένων byllying, την διαρκή παρακολούθηση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αλλά και στον έγκαιρο προγραμματισμό των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.

Τέλος, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισε ότι η πολιτική θέλει να δώσει βαρύτητα στην επέκταση του θεσμού των Πρότυπων-Πειραματικών σχολείων.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Εκπαίδευση
Μόνιμοι διορισμοί 1.521 εκπαιδευτικών από την προκήρυξη 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ
Αιτήσεις για τις 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας με 33 ειδικότητες στις σχολές του ΟΑΕΔ
Ωρολόγια προγράμματα και εργαστήρια δεξιοτήτων στα σχολεία
Πρόγραμμα επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων 2021
Πρόγραμμα εξετάσεων Ελλήνων του εξωτερικού
Τα δικαιολογητικά για την έναρξη ή ανανέωση διδασκαλίας σε φροντιστήρια
Το Ωρολόγιο πρόγραμμα της Α τάξης πρότυπων ΕΠΑΛ 2021-2022